Festivaliu „Saulelė raudona“ siekiama pristatyti užsienio šalių, Žemaitijos krašto ir kitų Lietuvos regionų folklorą, etnines tradicijas, rūpintis jų išsaugojimu ir populiarinimu plungiškių ir miesto svečių tarpe. Festivalyje dalyvaus folkloro kolektyvai iš Vengrijos, Turkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos bei Lietuvos kolektyvai iš Šiaulių, Ukmergės, Rokiškio, Šilutės, Birštono, Skriaudžių ir Plungės.

Didžiausi miesto šventės renginiai tradiciškai vyks Babrungo slėnyje ir prasidės birželio 16 d.

13 val. miesto svečių, atvykusių į Miesto šventę ir XII tarptautinį folkloro festivalį „Saulelė raudona“ iškilmingomis muzikinėmis sutiktuvėmis. Po jų šventė Babrungo slėnyje tęsis su šokių ir muzikos kolektyvų iš Vengrijos, Turkijos, Ukrainos, Estijos ir Latvijos koncertais.

14.30 val. Plungės Senamiesčio aikštėje vyks Lietuviško tautinio kostiumo pristatymas ir folkloro kolektyvų iš Lietuvos pasirodymais.

17.00 val. festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai dalyvaus tradicinėje šventinėje teatralizuotoje eisenoje, o 18.00 val. Babrungo slėnyje vyks folkloro festivalio vakaro koncertas „Uliavokit, sveteliai“, kuriame dalyvaus visi festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai iš Lietuvos ir kitų šalių. Vakariniame koncerte taip pat pasirodys grupės „Auksa žovis“ solistai Austėja ir Severinas.

Šventė tęsis ir sekmadienį (birželio 17 d.), Babrungo slėnyje vyks Plungės rajono meno kolektyvų dainų šventė „Pilnas kiemas svetelių“. Šventėje dalyvaus Plungės rajono šokių, muzikos, vokaliniai, instrumentiniai kolektyvai ir svečiai iš Kretingos, Mažeikių, Skuodo, Turkijos, Ukrainos ir Vengrijos.

16.00 val. miesto šventės uždarymo koncertą „Daina miestui“ dovanos Plungės kultūros centro simfoninis orkestras (vad. Ieva ir Paulius Lygnugariai), solistai Valdas Lacko, Agnė Michalenkovaitė, Evelina Beivydaitė ir Gintarė Muraulaitė.

Senamiesčio aikštėje šventės dienomis šurmuliuos tautodailės, amatų ir prekybos mugė, bus demonstruojami tradiciniai amatai, liaudiškų kostiumų išskirtinumu ir šokių programų įvairumu žavės XII-ojo tarptautinio folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai.

Kviečiame birželio 15 – 17 dienomis švęsti Plungės miesto šventę kartu ir dalyvauti folkloro festivalio „Saulelė raudona“ ir kituose šventiniuose renginiuose!