Praeitą savaitę DELFI skaitytojai siuntė naujienas ir tekstus įvairiausiomis temomis, kurios buvo publikuotos Piliečio rubrikoje. DELFI atrinko labiausiai skaitytojų dėmesio sulaukusias naujienas. Šalyje vyravę karščiai privertė Lietuvos piliečius atidžiau stebėti aplinką, kad nenukentėtų ne tik artimiausi žmonės, bet ir kiti bendrapiliečiai.

DELFI skaitytoja Inga, kuri yra atsakinga mama, susirūpino mokinių gerove mokantis klasėse per karščius ir parašė labai aktualų tekstą, kurį ne tik puikiai skaitė, bet jis sulaukė ir didelio susidomėjimo feisbuke – juo pasidalino daugiau nei 13 tūkst. žmonių. Taip pat sureagavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), paraginusi mokyklas trumpinti pamokas.

DELFI skaitytoja Indrė pasidalino ekstremalia situacija, kai automobilyje palikti mažamečiai vaikai turėjo kęsti sunkiai pakeliamą karštį. Jos ir kitos pilieties dėka, pavyko laiku suteikti pagalbą mažiesiems ir atkreipti visuomenės dėmesį į kai kurių tėvų neatsakingą elgesį.

Ingai dovanojame „iPhone X“, Indrei – „Samsung Galaxy S9+“, atsiimti galite DELFI redakcijoje iki birželio 12 d.

„Kasdien pamatome ar išgirstame daug naujų dalykų, kuriais dalijamės su artimaisiais. DELFI siūlo naujienomis dalintis su visa Lietuva! Sveikiname nugalėtojus, kurių naujienos sulaukė geriausio redakcijos įvertinimo, o kitus kviečiu dalyvauti ir siųsti viską, kas vyksta aplink Jus“, – sakė DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė – Vnarauskienė.

Praeitos savaitės nugalėtojas Marius sakė, kad būti pilietiškais ne tik apsimoka, bet ir reikia.

„Savo kasdieniame gyvenime susiduriame su apsileidimu, neteisybe, apgaule ir kitomis visuomenės ydomis. Neretai – patraukiame pečiais, pagalvojame „nieko čia nepakeisi“ ir nueiname savo keliais. Ar taip gyvensime visuomenėje, kurioje norime gyventi, ar visuomenėje, kurią formuoja kiti? Tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Problemos viešinimas – tai pirmas žingsnis į jos sprendimą.

Susidūriau su piktnaudžiavimu parkavimo kainomis prie Santaros Klinikų. Išsakiau savo pilietinę poziciją DELFI Piliečio rubrikoje, sulaukiau skaitytojų atsiliepimų, tikiuosi, ir atsakingų institucijų (Savivaldybės, Sveikatos apsaugos ministerijos, Santaros Klinikų) reakcijos. Smagu, jog mano pastangos buvo įvertintos ir redakcijos, skiriant savaitės prizą – „iPhone X“. Netikėta ir įspūdinga. Ar tai mane paskatins rašyti toliau? Be abejo, taip. Perfrazuojant klasiką Juozą Erlicką: „Pabandykite būti pilietiškais. Gyvenime viską reikia išbandyti.“

DELFI skaitytoja Aleksandra taip pat dėkojo už jos įvertintas pastangas.

„Visų pirma labai dėkoju DELFI, kurie suorganizavo tokį nuostabų konkursą. Kai rašiau straipsniuką, net nežinojau, kad galima kažką laimėti, tiesiog norėjau padėkoti geriems žmonėms. Maniau, kad visi konkursai yra nelaimimi, o tiesiog reklamuojami. Šis konkursas man įrodė, kad laimėti galima tikrai. Aną savaitę telefonų salone žiūrėjau ir čiupinėjau būtent Samsung S9+ , maniau, kad rudeniop reikės nusipirkti. Tad laimėjusi jaučiuosi labai nustebusi ir pakylėta.“

Raginame bandyti laimę ir dalintis naujienomis kitus DELFI skaitytojus. Būtinai nurodykite kontaktus, kuriais su jumis galėtume susisiekti dėl laimėjimo: vardą ir pavardę, el. paštą ar telefono numerį.

DELFI skaitytojai apie savo užfiksuotus įvykius ir naujienas gali pranešti naudodamiesi mobiliąja DELFI versija arba DELFI mobiliąja programėle: skiltyje „atsiųsti naujieną“ galima įrašyti tekstą apie naujieną, įkelti nuotraukas ar vaizdo įrašus.

Kiekvieną savaitę iš visų, paskelbusių naujienas, DELFI redakcija išrinks du, kuriems atiteks po vieną telefoną „iPhone X“ arba „Samsung Galaxy S9+“.

Iš viso bus išdalinti 6 naujausi mobilieji telefonai: kiti laimėjimai bus skelbiami birželio 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją