„Griaunami kioskai, gėlių pardavėjai nebuvo įspėti. Norime, kad pasidomėtumėte, ar taip savivaldybė gali elgtis su žmonėmis“, – DELFI informavo ir klausė moteris.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas Virginijus Pauža DELFI nurodė, kad buvo pastebėta, jog pasibaigus prekybos gėlėmis sezonui, prie Rokantiškių kapinių vis dar liko prekeivių įsirengtos ir nesutvarkytos prekyvietės.

„Todėl prekiautojai seniūnijos buvo įpareigoti nedelsiant susitvarkyti šią miesto teritoriją“, – aiškino jis.

Pasak vadovo, prekiautojai, gavę leidimus prekybai, privalo užtikrinti tvarką savo prekybos vietoje ir prekybininkai pažadėjo iki šiandienos darbo dienos pabaigos susitvarkyti Rokantiškių kapinių prieigas – demontuoti senus prekystalius, susirinkti šiukšles ir išvežti jas į sąvartyną.

„To nepadarius, prekiautojams gresia bauda nuo 8 iki 80 eurų. Vilniaus miesto savivaldybė svarstys galimybes prekiautojams, nesusitvarkiusiems prekybos vietos, ateityje neišduoti prekybos leidimo. Leidimus prekiauti išduoda seniūnija“, – nurodė V. Pauža.

Atstovo teigimu, iš viso 22 prekiautojai buvo tiek raštu, tiek telefonu įspėti, kad iki šios dienos 10 val. privalo susitvarkyti paliktas netvarkingas prekybos vietas prie Rokantiškių kapinių.

Kitu atveju savivaldybės įmonė „Grinda“ buvo įpareigota pasirūpinti tik tais prekystaliais, kurių prekiautojai nežinomi, neatsiliepę ir buvo likę be jokios priežiūros, nesutvarkyti.

„Ateityje planuojama prie Rokantiškių kapinių prieigų pastatyti naujus kioskus ir paviljonus. Šiai vietai jau net yra parengtos architektūrinės sąlygos, o vasarą planuojama skelbti ir konkursą. Tikimasi, kad pastačius naujus kioskus, paviljonus, kapinių prieigose prekyba vyks tvarkingai“, – apie galimus pokyčius pasakojo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)