Mechanikų gatvės šiuo metu geriau vengti, jei einate pėsčiomis, o jei vis dėlto einate, tai reikėtų melstis, kad tikslas būtų pasiektas. Jaučiamės labai nesaugiai. Važiuojant centro link, autobuso laukimas ant kelio be stotelės Salininkų žiede tikrai yra pavojingas. Apie kelio būklę ir mašinų greitį net neužsiminsiu.

Kelis kartus savivaldybei rašyti prašymai nedavė jokio rezultato. Už lango XXI amžius, bet svečiai, norintys apsistoti Vilniuje pas mano tėvus, negalėjo nuvažiuoti iki miesto centro! Svečias iš Vokietijos negalėjo patikėti kad autobuso teks laukti ant vidurio kelio ir blogai apšviestame, be šaligatvių kelyje dar surasti stotelę!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis

Norint pagerinti eismo saugumą Mechanikų gatvėje, ties stotele „Salininkų žiedas“, pernai buvo įrengti greičio mažinimo kalneliai, kurie skirti riboti greitį pavojingose gatvės atkarpose.

Šiuo metu Salininkų žiedo stotelėje, važiuojant Salininkų link, yra įrengtas laukimo paviljonas su stogeliu, o stotelėje miesto centro link paviljoną planuojama įrengti šiais metais. Šiuo metu kaip tik vyksta viešųjų pirkimų konkursas dėl stotelių paviljono įrengimo darbų. Jam pasibaigus planuojama dar šį rudenį įrengti stotelę.

Taip pat planuojama suremontuoti ir po žiemos atsiradusias duobes Mechanikų gatvėje. Pernai sostinės gatvių tvarkymui buvo skirta daugiau kaip 11 mln. eurų, dar didesnė suma bus skirta šiemet.