Vyro teigimu, prieš kelias dienas jo trečioje klasėje besimokantis sūnus mokėsi kelio ženklus, kad galėtų saugiai važinėti dviračiu.

„Išmoko jis tuos kelio ženklus, atbėgo man pasigirti. Pradėjo pasakoti, kad trikampis ženklas suteikia pirmumo teisę ir kiti automobiliai turi praleisti“, – pasakojo jis, kai kone iš karto jam kilo įtarimas.

Susirūpinęs tėtis iš pradžių pamanė, kad vaikas ką nors ne taip suprato ir paprieštaravo, kad visai ne tokia aptariamo ženklo reikšmė.

„Sūnus tada pasakė, kad taip parašyta vadovėlyje, todėl pamaniau gal ne taip perskaitė. Suprantu, kad klaidų pasitaiko, bet čia jau pavojinga klaida. Mokyti vaiką, kad ženklas „duoti kelią“ suteikia pirmumą yra pavojinga“, – savo nuomonę DELFI išsakė jis.

Maketavimo klaida

„Šviesos“ leidyklos, kuri ir išleido vadovėlį trečios klasės mokiniams „Mūsų pasaulis“, viešųjų ryšių atstovė R. Latinytė dėkojo skaitytojui.

„Esame labai dėkingi skaitytojui už pastebėtą klaidą: tai iš tikrųjų yra maketavimo klaida, kuomet buvo sumaišyti paveikslėlių numeriai. Labai atsiprašome ir spausdindami atnaujintą knygos leidimą būtinai pataisysime“, – tikino ji.

Tačiau nurodė, kad šiais laikais turėtų būti sunku rasti knygą, kurioje nebūtų likę bent vienos klaidos, o skaitytojų pastabos ir komentarai padeda jas ištaisyti.

„Vadovėliuose ar pratybų sąsiuviniuose klaidų pasitaiko ne tik Lietuvoje – apie tai yra komentavusi ir p. Helga Holtkamp, Europos mokomosios literatūros leidėjų grupės vadovė. Gerai, kai klaidą pastebėję moksleiviai parodo ją mokytojui ir kartu su klase gali padiskutuoti apie tai, kaip turėtų būti iš tikrųjų.

Tuo tarpu leidykla visuomet laukia skaitytojų atsiliepimų ir komentarų – tai padeda mums tobulėti“, – apibendrino R. Latinytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)