Kaip tvirtinama regioninio parko įraše, sausio 31 d. Kretingalės seniūnijos pajūrio tvarkdarys Algirdas Račkauskas rado Karklėje butelį su vokišku linkėjimu.

„Labas, miela(s) drauge, mes sėdime čia, tokią šaltą lapkričio dieną, pagavome vos porą saulės spindulių. Mes abidvi iš Leipcigo, studijuojame psichologiją ir nusprendėme trumpai paatostogauti Greifswalde, nuo savo profesinio nuovargio pabėgti.

Mes tikimės, kad tau gerai einasi ir tu turėjai bent vieną minutę juoko šią dieną. Jei ne, tai tikimės, kad tai suteiks šis butelys. Turėk patį nuostabiausią gyvenimą! Sara ir Patricija“, – išvertė parko darbuotojai, kuriems buvo perduotas laiškas, ir iš karto atsiprašė už neprofesionalų vertimą ir galimus netikslumus.

Tuo pačiu jie susisiekė su viena iš nuotaikingo laiško autorių – Sara. Jos pirminė reakcija buvo nuostaba ir džiaugsmas apie netikėtą žinią iš Lietuvos pajūrio.

„Mergina papasakojo, kad ji su gera savo drauge paliko šį butelį su rašteliu Greifswaldo paplūdimyje 2017 metų lapkričio mėnesį ant smėlio, net neįmetė į vandenį. Įdomiausia, kad jos draugė Patricija labai domisi Rytų Europa.

Saros nuomone, mes esame Europos Sąjungoje ir turime artėti vieni prie kitų vietoj nutolimo ir daugiau bendrauti. Jos žinutė tam ir pasitarnaus“, – teigiama įraše.

Pajūrio regioninio parko darbuotojai pakvietė merginą apsilankyti Lietuvoje, išsiuntė fotoalbumą apie parką ir tikisi, kad atvykusi ji sužinos daugiau apie Karkelbeke (Karklės) istoriją ir termino „Rytų Europa“ nevienprasmiškumą.

Taip pat nori, kad laiškas lietuviams iš tikrųjų sukeltų kuo daugiau šypsenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)