Konkurso iniciatoriai džiaugiasi ne tik dideliu vaikų aktyvumu, bet ir neribotu kūrybiškumu. Per visą konkurso laikotarpį buvo sulaukta daugiau nei 1149 piešinių. Už labiausiai patikusius vaikų piešinius balsavo DELFI skaitytojai. Iš daugiausiai balsų surinkusių piešinių dešimtuko pagrindinius konkurso nugalėtojus išrinko specialiai tam suformuota komisija: „Tikkurila“ rinkodaros vadovė Rūta Labeikienė, tos pačios įmonės ir konkurso organizatorės pardavimų direktorius Pijus Genevičius ir DELFI pardavimų grupės vadovas Sigitas Berlinskas.

Komisija dėkoja visiems dalyvavusiems ir skelbia konkurso nugalėtojus:

Pirma vieta: 6-erių Miglė Ragaišytė ir jos herojus – Šrekas (Kaunas)

Miglė Ragaišytė (6 M.)

Antra vieta: 7-erių Milda Dambravaitė ir jos personažas – Delfinė dresuotoja (Vilnius)

Milda Dambravaitė (7 M.)

Trečia vieta: 6-erių Amelija ir jos nupieštas Pimpačkiukas (Kretingos r.)

Amelija (6 M.)

Pirmosios vietos nugalėtojos piešinys jau netrukus turėtų papuošti Kauno lopšelio -darželio „Linelis“, kuriame ji lanko priešmokyklinę grupę, sieną. Miglės piešinį ugdymo įstaigoje atvaizduos Vilniaus dailės akademijos, Freskos- mozaikos antrakursės Radvilė Tijūnelytė ir
Rūta Žeimytė.

Mažosios dailininkės ugdymo įstaigai taip pat bus įteikti 180 l aplinkai draugiškų VIVACOLOR „Interior“ serijos dažų (vienos pasirinktos spalvos) ir diplomas. Neliks pamiršti ir Šreko autorės grupės draugai – jie galės džiaugtis sportiniais krepšeliais, o pati Miglė – diplomu bei piešimo priemonių rinkiniu.

Užėmusiųjų antrąją ir trečiąją vietas piešinių autorių ugdymo įstaigoms bus padovanoti 27 l aplinkai draugiškų VIVACOLOR „Interior“ serijos dažų (vienos pasirinktos spalvos) ir diplomas. Klasės ar grupės auklėtiniams – sportiniai krepšeliai, piešinių autoriams – diplomas bei piešimo priemonių rinkiniai.

Konkurso organizatoriai įsitikinę – tokios iniciatyvos ne tik skatina vaikų kūrybiškumą, bet ir leidžia pasipuošti, atsinaujinti pačioms ugdymo įstaigoms, o prie to, anot jų, visada malonu prisidėti.

„Didžiuojamės galėdami tęsti ilgametes tradicijas, kurti gerą ir nuoširdžią iniciatyvą mūsų mažiausiems Lietuvos piliečiams – vaikams. Šių metų konkursas „Mano herojus“ buvo ypatingas tuo, kad dalyviai turėjo progą išreikšti fantaziją piešdami savo mėgstamiausią animacinį herojų ir visa tai dėl kilnaus tikslo – 180 l dažų, kuriais bus galima papuošti ar atnaujinti savo ugdymo įstaigos patalpas. Džiaugiamės dalyvių gausa bei jų aktyvumu, jaučiame pareigą nenuvilti mūsų mažųjų piliečių ir kitais metais, pažadame pasiūlyti kažką įdomaus“, – sako „Tikkurila“ pardavimų direktorius Pijus Genevičius.

Šiais metais vaikai buvo kviečiami piešti savo mėgstamiausią herojų – tai galėjo būti animacinio filmuko, komikso ar pasakos personažas. Pavyzdžiui, Šrekas, žaibas Makvynas, Kakė Makė, Batuotas Katinas ir kt.

Peržvelgusi visus gautus piešinius komisija sudarė populiariausių vaikų herojų-personažų TOP10. Tai šie personažai:

- Kempiniukas plačiakelnis
- Kakė Makė
- Undinėlė
- Vienaragis ponis
- Pakalikai
- Simpsonai
- Pelenė
- Ledo karalienė Elzė
- Žaibas Makvynas
- Žmogus voras

Pastebėta, kad mergaitės dažniau buvo linkusios piešti Undinėlę, Vienaragį ponį, Pelenę, Ledo karalienę Elzę ir Auksaplaukę. Tuo tarpu berniukai dažniausiai rinkosi šiuos personažus – Žmogų vorą, Supermeną, Žaibą Makvyną, Geležinį žmogų ir Vėžliukus ninzes.

„Dar kartą įsitikinau begaliniu vaikų fantazijos polėkiu. Džiugu matyti tiek daug nuostabių vaikų darbų, tuo pačiu prisiminti vaikystę. Kai kurie darbai itin nustebino ne tik dėl kūrybiškumo, bet ir dėl to, kokiomis technikomis jie nupiešti. Norisi, kad vaikišku polėkiu ir neįrėminta fantazija užsikrėstų kuo daugiau žmonių ir mūsų gyvenimą padarytų gerokai pozityvesniu“, – sako DELFI pardavimų grupės vadovas, vienas komisijos narių Sigitas Berlinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)