Visos padėkos Lietuvai renkamos atviroje internetinėje platformoje www.aciulietuva.lt, o iniciatyvos esmė – už kiekvieną internetinėje platformoje gautą padėką mainais išsiųsti juostelę su stilizuotu Vyčiu ir taip į vieną didelę bendruomenę jungti visus, norinčius padėkoti savo šaliai.

Kiekvienas, norintis parašyti padėką, tam turi skirti laiko, pagalvoti ir parašyti bent kelis padėkos sakinius Lietuvai, o tai užtrunka ilgiau nei „like“ paspaudimas, tačiau organizatorius džiugina bent keli šimtai kasdien gaunamų padėkų.

Pasak iniciatyvos organizatorių, prie 10 000 ribos yra laikas augti dar labiau. Taip ir gimė mintis žengti dar vieną žingsnį toliau ir padėkas Lietuvai skleisti, bendradarbiaujant su verslu. Nuo šiandien didžiuosiuose lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse, kiekvienas norintis galės įsigyti „Ačiū, Lietuva!“ užrašinę, kurioje sutilpo įsimintiniausios padėkos Lietuvai, parašytos platformoje www.aciulietuva.lt.

„LiJOT jau ne pirmus metus įgyvendina skirtingas pilietines iniciatyvas, o ši yra viena iš tų, kurios geba paliesti labai plačią auditoriją: nuo mokyklinukų iki senjorų, nuo didmiesčių iki mažiausių Lietuvos miestelių. Tokioms iniciatyvoms palaikymas neretai tampa svarbiausiu sėkmės garantu. Klausimo, ar tokių iniciatyvų reikia, mums nekyla – 2016 m. Lietuvos visuomenės pilietinės galios indeksas paaugo net 3,6 punkto ir vienas iš veiksnių, turėjęs tam didelę reikšmę buvo gyventojų tikėjimas visuomeninių organizacijų įtaka. Pilietinių iniciatyvų augimas kartais tampa jų pačių reikalu, todėl verslo indėlis į šią iniciatyvą yra reikšmingas ir sektinas pavyzdys“, – sako LiJOT prezidentas Mantas Zakarka.

„Visoje Lietuvoje gyvena daugybė aktyvių, kuriančių, dėl savo Valstybės ir vietos bendruomenės besistengiančių žmonių. Šiais metais švęsdami „Maximos“ 25-erių metų jubiliejų nusprendėme žvilgtelėti į savo bendraamžius ir padėti jiems papasakoti savo istorijas. Įkvepiančios projekto dalyvių istorijos mums primena, kiek daug priklauso nuo mūsų pačių pasirinkimų ir norėtume, kad šios kartos istorijos suteiktų daugiau pasididžiavimo mūsų šalimi. Projektas „Ačiū, Lietuva“ siekia panašių tikslų – padėkoti šaliai, be kurios visa, ką turime, būtų neįmanoma“, – teigia Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Kiekvienas norintis padėkoti Lietuvai ir pasipuošti Vyčio juostele tai gali padaryti iniciatyvos „Ačiū, Lietuva!“ internetiniame puslapyje www.aciulietuva.lt, o unikalias „Ačiū, Lietuva!“ užrašines nuo šios savaitės galima įsigyti didžiosiose „Maximos“ parduotuvėse.