Vieną DELFI diskusijos dalyvę gimtinės kurortuose labiau nuvilia ne kainos, bet sunkiai prognozuojami orai.

„Nieko blogo prieš Palangą neturiu, bet man labai nepatinka, jei, pavyzdžiui, užsisakai viešbutį, išleidi krūvą pinigų, o visas dienas lyja ir šalta. O kad ir karšta, gulinėti prie jūros yra labai nuobodu. Lankytinos vietos seniai pamatytos.

Grįžome vakar iš Kretos, nepaprasto grožio sala, užsisakėme ekskursijų, išsinuomojome automobilį. Išgirdome daug įdomių dalykų iš gidų ir šiltoje bei skaidrioje jūroje pasimaudėme. Grįžau dvasiškai praturtėjusi ir pailsėjusi. Tai mums kainavo nedaug pinigų – rekomenduoju nuvykti. Mums kelionė „viskas įskaičiuota“ trims asmenims kainavo 1100 eurų. Tiesa, buvome ne septynias, o penkias naktis. Viešbutis nebuvo prabangus, maistas ir alkoholis taip pat šiaip sau. Papildomų paslaugų neskaičiavome, bet tiems, kurie nori tik gulėti prie jūros ar baseino ir vaikštinėti po miestą, laisvai galima sutilpti į 1100 eurų“, – teigė Laimos vardu pristačiusi moteris.

Kitam skaitytojui Palanga, kur jis tik po gero dešimtmečio vėl apsilankė turistų mėgstamame kurorte, irgi kuo nors neužkliuvo. Pasak jo, kainos pasiekė Lietuvos didmiesčių, Vilniaus ar Kauno, lygį.

„Nebuvau Palangoje gal dešimt metų, daužniau renkamės arba Nidą, arba poilsį prie ežerų. Taigi, nuvažiavome su žmona, perėjome daug restoranėlių ir nėra čia taip brangu – Kauno arba Vilniaus kainų lygis. Mačiau net valgyklas, kur kainos primena dienos pietus mieste. Tad, kokio velnio, visi zyzia, kad brangu valgyti ir gerti? Beje, kurortas labai atsigavo, tikrai sugrįšime“, – įspūdžiais dalinosi diskusijos dalyvis.

Optimistiškai Palangos atžvilgiu buvo nusiteikęs dar vienas skaitytojas, kuris dažnai važiuoja ten dviračiu ir kad nereiktų papildomai leisti pinigų, pats pasirūpina dienos maistu. Jis ir kitiems siūlo šią išeitį –pasirūpinti atsargomis iš anksto.

„Kada noriu, numinu į Palangą su dviračiu, į kainas tik pasižiūriu, nes su savimi turiu visko, ko reikia – ir šokolado batonėlių, vandens ar kitokio maisto, taip pat įsidedu termosą. Man tai nesukelia jokių problemų, kadangi negeriu nei kavos (reikia nuo tonizuojančių gėrimų pailsėti), o pasigrožėti aplinka nieko nekainuoja, viskas puiku, grįžtu puikios nuotaikos ir maloniai fiziškai pavargęs. Kas miršta iš nuobodulio ir zulina šaligatvius ar plempia alų, aišku, pavargsta ir apsunkina ne tik insktus, bet ir smegenis. Svarbiausia, kad orai pagėrėtų, tada išvis viskas būtų puiku. Nors kad ir bloga vasara, vis tiek vasara“, – užtikrintai patarė vyras.

Tiesa, kritikuojančių Palangą ir jos kainas netrūksta. Diskusijos dalyvis prisipažino, kad praeitų metų patirtis šiame kurorte paskatino ten daugiau nebevykti atostogauti.

„Su žmona ir vienerių metukų vaiku atostogavome Palangoje praeitais metais, tai mūsų kompanijai išėjo 200 eurų dienai. Alaus kaina – 3 eurai, buto nuoma – 50 eurų, o pusryčiai – 15 eurų. Svarbiausia, kad dar net nebuvo prasidėjęs sezonas, buvo gegužės vidurys, bet kainos kaip Maldyvuose. Šiais metais su šeima vyksime į Bulgariją, kur už 800 eurų viskas įskaičiuota“, – teigė jis.

Teko neseniai atostogauti Lietuvoje ar užsienyje? Turite sukaupę kelionių pigių kelionių patirtį? Pasidalinkite savo istorijomis ir mintimis el. p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)