Ant kaimo gyventojo Emigijaus Matukaičio suvirinto kūgio formos karkaso prieš verbų sekmadienį vietiniai gyventojai užkabino apie 250 įvairių dydžių margučių.

Margučius medžiui žmonės gamino patys iš įvairiausių medžiagų – kas iš plastiko, o kas tikrų kiaušinių lukštų. Idėjos autorė – kaimo bendruomenės pirmininkė Jolita Tekorienė.

Šis įspūdingas, spalvas keičiantis statinys jau spėjo patraukti ne tik kaimo gyventojų, svečių, bet ir internautų dėmesį. Vieniems margučių medis primena kalėdinę eglę, kiti neslepia susižavėjimo ir teigia, kad nieko panašaus dar nėra matę.

Vis dėlto Lietuvoje jau būta panašaus statinio. 2008 metais Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ buvo pastatyta daugiau, nei keturių metrų aukščio metalinė DNR spiralė, papuošta 158 margintais stručio kiaušiniais. Šis kauniečių kūrinys net pateko į Lietuvos rekordų knygą!

Taigi, regis, karkliniškių sukurta neįprasta skulptūra savo dydžiu ir margučių skaičiumi taikosi nušluostyti nosį ankstensiam rekordininkui!

Beje, verta paminėti ir tai, kad šiame kaime tai jau ne pirmas bandymas Lietuvos rekordus sumušti kiaušiniais. 2005 metais karkliniškio Leonardo Gvazdaičio laikoma dekoratyvinė višta padėjo mažiausią Lietuvoje kiaušinį, sverianti šiek tiek daugiau nei 5 gramus.