Šiuo metu gyvenu Londone, šis teroristinis išpuolis mane sukrėtė tikriausiai taip pat kaip ir visus, tačiau visuomet sunkiau tai priimti, kai kažkas panašaus įvyksta visai netoli tavęs, ten, kur tu vaikštai ar dažnai pravažiuoji su autobusu. Tuomet tik belieka džiaugtis, kad būtent tuo metu buvai kažkur kitur.

Nors ir buvo teigiama, kad vakar Londonas veikė kaip įprasta, tačiau pokyčių galima buvo pastebėti jau nuo ryto. Vėluojantys autobusai, pakitę žmonių srautai, šiokia tokia sumaištis. Tikriausiai didelę įtaką tam turėjo atakos vietos (Vestminsterio) uždarymas, nes tai lėmė maršrutų pokyčius.

Nors Vestminsterio tiltas vakar jau veikė, pagrindinė nusikaltimo vieta vis dar buvo uždaryta ir saugoma policininkų (kaip matoma nuotraukose).

Žmonių srautas šioje vietoje – dvigubai mažesnis nei įprastai. Ypač jaučiama įtampa, kurią galima pastebėti iš žmonių išraiškų. Dauguma diskutuoja apie žiaurius šio įvykio padarinius, kiti paslapčia verkia, kai kurie neša gėles. Gėlių galima pastebėti ne vienoje vietoje. Daugiausiai šioje vietoje dabar yra žurnalistų ir reporterių, galima girdėti naujienas pranešinėjant įvairiomis kalbomis.

Policija vis dar patruliuoja sustiprintu režimu, šalia manęs stovėjęs vyras paklausė vieno iš policininkų, kiek visa tai truks (tikriausiai turėjo omeny kelio uždarymą ir visą tyrimą), tačiau policininkas tik atsakė: „Tiek, kiek reikės“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad trečiadienį, kovo 22 d., Londone įvyko teroro išpuolis, kurio metu užpuolikas rėžėsi į pėsčiųjų minią ant Vestminsterio tilto šalia Parlamento rūmų, po to taranavo vartus prie parlamento ir iššokęs iš automobilio mačete smogė policijos pareigūnui.

Šiuo metu esate Londone? Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!