Pasak padėkos autorės, šių metų kovo 10 d. Kaune, Savanorių prospekte, apie 17 val. jos vairuojamam automobiliui atsitrenkus į gilią duobę, iš po variklio dangčio pradėjo rūkti dūmai.

„Kadangi automobilyje sumontuota dujų įranga, o aplink – namai, daug kitų automobilių, judri gatvė, išsigandau ir paskambinau telefonu 112. Netrukus atvyko net du gaisrinės ekipažai. Gaisrininkai, apžiūrėję mano automobilį, konstatavo, kad, atsitrenkus į gilią duobę, į variklį ar duslintuvą greičiausiai pateko vandens, todėl pasklido dūmai. Noriu pasidžiaugti ne tik aukšta į įvykį atvykusios komandos kvalifikacija, greita reakcija, bet ir gebėjimu nuraminti, paaiškinti priežastis. Likau sužavėta atsakingu šių vyrų požiūriu, nes pareigūnai, pastebėję, kad nelabai tinkamai dirba mano automobilio variklis, patarė pasikeisti sumontuotos dujų įrangos purkštukus. Jie taip pat apžiūrėjo ir automobilyje esantį gesintuvą, paaiškino, ką reikia daryti kilus gaisrui. Manau, taip turėtų dirbti kiekvienas valstybei tarnaujantis žmogus, o ši tarnyba galėtų tapti puikiu pavyzdžiu kitoms tarnybos, kaip reikia dirbti su žmonėmis“, – rašė padėkos autorė.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios komandos viršininko Rolando Strankausko, tądien vairuotojai pagalbą teikė šios komandos 4-oji pamaina, vadovaujama pamainos vado Ričardo Jonaičio. Joje dirba 9 ugniagesiai gelbėtojai.

„Komandoje dirba prityrę ugniagesiai, kurie mėgsta padėti žmonėms ir pabendrauti su jais. Ir gaisrą užgesinę neskuba išvažiuoti, paguodžia, nuramina žmones. Ir tądien Savanorių prospekte jie geranoriškai padėjo vairuotojai,“ – sakė R. Strankauskas.

10 metų pamainai vadovaujantis R. Jonaitis, prisiminęs kovo 10-osios įvykį, teigė, kad moteris buvo išsigandusi ir visi stengėsi jai padėti ir nuraminti. „Visko būna mūsų darbe, bet patiems maloniau, kai su į nelaimę patekusiu žmogumi randame bendrą kalbą ir galime jam padėti,“ – sakė jis.

Pasak pamainos vado, jų pamainai per metus į įvykius tenka išvažiuoti apie 1200 kartų.

L. Radzevičiūtė, atsiuntusi padėką ugniagesiams, netgi pasiūlė esant galimybei paskatinti ar kitaip motyvuoti tądien dirbusią Kauno ugniagesių komandą, o 2018 metų valstybės biudžeto asignavimuose numatyti didesnę dalį lėšų šios tarnybos darbuotojų motyvacijai ir paskatinimams.