Žmonėms, kurie iš anksto galvoja apie šias šventes, kyla klausimas – kaip, kokiomis gėlėmis papuošti artimojo kapą, kad šis atrodytų neperkrautas, skoningas. Į šį klausimą gali lengvai atsakyti prekeiviai, siūlantys įvairiausius gėlių krepšelius, puokšteles ar vainikus. Tačiau, jei norite nepermokėti ir likti patenkinti rezultatu, pasidaryti Vėlinių puokštę pačiam – visai nesunku ir nebrangu. Štai jums du pavyzdžiai, kaip pasidaryti nesudėtingas kompozicijas:

1 pavyzdys. Vėlinių puokštė

Reikės:

1 floristinės oazės

1 metro celofano

1 gumutės

Rišamos siauros juostelės

Pušų/eglių šakelių

Dirbtinių/gyvų gėlių

Mėlynių šakelių

Džiovintų smilgų/kitų sausuolių

Sekatoriaus (įrankis, skirtas šakų genėjimui)

Guminių pirštinių

Eiga:

Floristinę oazę merkiame į didelį kiekį vandens, taip, kad oazė panirtų ir prisigertų pakankamai vandens. Tuomet ją dedame į celofaną, sutvirtiname gumute, perrišame siaura juostele. Apkerpame celofaną ir pradedame smaigyti pušų šakeles, pradedant nuo šonų (žiūrėti nuotraukoje). Kuomet susmeigiame visas pušų šakeles, metas įkišti gėles ir smulkesnes šakeles.

Kur įsigyti:

Floristinę oazę, celofano, gumučių, siauros juostelės, dirbtinų gėlių, džiovintų smilgų galima įsigyti įvairiose floristine atributika prekiaujančiose parduotuvėse. Pušų/eglių/mėlynių šakelių nedraskykite miške be girininkijos leidimo, o atsivežkite iš savo sodo ar sodybos.

Savikaina:

Floristinė oazė – apie 0,70 euro

Celofanas – apie 0,30 euro

Dirbtinos gėlės – apie 4 eurus

Iš viso: apie 5 €

2 pavyzdys. Vėlinių rišama puokštė

Reikės:

Dirbtinių gėlių

Pušų/eglių šakelių

Smilgų/kitų sausuolių

Rišamos siauros juostelės

Sekatorius (įrankis, skirtas šakų genėjimui)

Eiga:

Kad būtų paprasčiau, pirma pasidarome laisvą puokštelę iš pušų, galima ją susirišti, o tada į vidų dėlioti gėles, smilgas ir dar kartą viską perrišti. Kotus patrumpinti pagal vazos dydį.

Savikaina:

Dirbtinės rožės – apie 9 eurus

Dirbtinės chrizantemos – apie 3 eurus

Iš viso: apie 12 eurų