Gražų dviejų vaikų vakarą su tėčiu netoli nuo namų esančioje vaikų žaidimų aikštelėje sugadino 2 metų neturinčio sūnaus kritimas nuo karstyklių. Sulaukusi šeimynos namuose tikrai neapsidžiaugiau, pamačiusi kruvinus vyro marškinius ir ašarotą jaunėlio veidą.

Nupraususi vaiką (krito veidu į žemę) paaiškėjo, kad kraujuoja burna – tikrai sužeistos dantenos, dantys lyg nekliba... Na, bet maža kas, šiek tiek pasvarstę nusprendėm, kad negalime lygintis su ilgus metus mokslus kremtančiais medikais nei žiniomis, nei patirtimi, tad apsidrausdami apsilankysime Kauno skubiosios pagalbos vaikų priėmimo skyriuje. Važiuodami šiek tiek abejojome, ar nepagalvos, kad darom bėdą iš nieko – vaikas nurimęs, net šypsosi, judrus ir pan., na, tikrai ne didelis ligonis.

Atvykus iš dviejų pasirinkimų „skubi pagalba“ ir „konsultacija“ pasirinkau pastarąją – suprantama, kad atvykome labiau dėl to, kad apsidraustume, tad galime ir palaukti – priėmime tikrai buvo daugiau nei 10 galimų pacientų, tačiau nedelsiant buvome užregistruoti ir tikrai nereikėjo ilgiau nė 15 minučių laukti atidžios ir minimaliai gąsdinančios vaikui gydytojo rezidento Vytauto Aukštakalnio apžiūros (bendravimas su vaiku ypač sužavėjo – jeigu visiems pasisektų kaip mums, nebūtų baltų chalatų bijančių vaikų).

Paaiškėjo, kad trauma nebuvo labai rimta – nepaisant to, jokių priekaištų dėl laiko gaišinimo ar pan. nesulaukiau, priešingai – gavau išsamią informaciją, kaip stebėti vaiką, gydytojas nepatingėjo net atnešti atmintinę apie tai. Neturėjau tikslo fiksuoti laiką chronometru, tačiau iškalbingas faktas, kad iš namų išvykę šiek tiek po 21 val., grįždami dar spėjome užsukti į iki 22 val. dirbančią vaistinę, tad mums reikalingą konsultaciją gavome greičiau nei per 30 minučių.

Kauno skubios pagalbos skyriuje teko lankytis pirmą kartą ir visiems linkiu kuo ilgiau išvengti būtinybės važiuoti į šį skyrių, tačiau jeigu teks – jus pasitiks tikrai skubi ir geranoriška pagalba, kuri prasidės jau prie vartų (maloni smulkmena, bet tikrai neteks ilgai aiškinti, kodėl Jums reikia įvažiuoti į teritoriją ir pan.).

Ačiū gydytojui Vytautui Aukštakalniui ir visam sudėtingame bei stresų kupiname darbe plušančiam kolektyvui! Sėkmės darbe ir gyvenime!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt!