Į DELFI kreipėsi skaitytojas, pasipiktinęs patirtimi Druskininkų „Snow Arenoje“. Vyriškis pasakojo, kad su žmona nuvykęs į pietų Lietuvą paslidinėti, specialiai tam skirtoje arenoje pramogavo tik 15 minučių – poros visiškai netenkino slidinėjimui sudarytos sąlygos.

„Su žmona mėgstame slidinėti, tad nusprendėme nuvykti į „Snow Areną“. Teko skaityti neigiamų atsiliepimų feisbuke ar forumuose, tačiau noras slidinėti nugalėjo. Tiesa, dėl viso pikto, prieš važiuojant paskambinau į areną bei paklausiau, ar sniego kokybė yra normali ir ar žmonės nesiskundžia. Patikino, kad viskas gerai...“ – laiške pasakojo Edvinas.

Pasak vyriškio, nuvykus į areną, apsilankymas joje truko itin trumpai:

„Iš Vilniaus nuvažiavome, tačiau mūsų slidinėjimas truko 15 minučių! Neišsiplėsiu bei nerašysiu apie duobes sniege, į kurias pataikęs gali išsisukti koją ar aptarnavimą, ar tai, kad didesnė trasos dalis yra užtverta privačiai treniruotei, apie tai neperspėjama bei kaina nemažinama. Jeigu norite, pasiskaitykite atsiliepimus kitų žmonių. Atvažiavome paslidinėti, tad jeigu tai būtų buvę įmanoma, būtume labai patenkinti. Deja, nusileidome vos du kartus. Nuo kalno viršaus iki vidurio čiuožti buvo dar įmanoma, tačiau toliau – jokių šansų. Snieglentė sustodavo ten, kur lygu. Pabandžiau užvažiuoti ant tramplyno, sustojau ir teko į tramplyną užšuoliuoti tam, kad nusileisčiau. Nučiuožti iki keltuvų taip pat nebuvo įmanoma, lieka 50–100 m ir turi nusiimti snieglentę. Rašoma, kad trasos ilgis – 460 m, tad atėmus tas dalis, kuriose tenka vaikščioti, iš viso nučiuožėm 700–800 m „sniegu“, tačiau lentų apačios buvo tokios juodos, lyg būtume čiuožę kaminu.“

Kadangi slidinėjimo sąlygos porai nepatiko, jie apie tai pranešė administracijai ir paprašė grąžinti pinigus – 32 eurus už du bilietus. Vis dėlto pora sako pinigų neatgavusi.

„Pirmas bandymas iš darbuotojų pusės buvo suversti kaltę mums, kad nevaškuotos lentos ir dėl to neslysta. Deja, bet lentos buvo nuvaškuotos kaip tik po sezono, o ir argumentų dėl juodų lentų neturėjo. Davė užpildyti prašymą dėl pinigų grąžinimo ir per 14 dienų duos atsakymą. Dėl viso pikto padariau nuotraukas bei pareikalavau pasirašyto patvirtinimo dėl tepaluotų snieglenčių. Atrodė, kad dėl padarytų nuotraukų ir darbuotojo patvirtinimo dėl tepaluotų snieglenčių keblumų atgauti sumokėtus pinigus nekils“, – pasakojo arenoje slidinėjęs vyriškis.

Vis dėlto praėjus 14 dienų, atsakymo dėl pateiktos pretenzijos jis nesulaukė. Baigusis terminui DELFI skaitytojas kreipėsi į „Snow Areną“, tačiau, pasak jo, buvo atsisakyta jam grąžinti pinigus.

„Praėjus 14 dienų pats paskambinau ir kaip supratau, tik tada pasižiūrėjo mano prašymą. Po kelių valandų paskambinusi arenos darbuotoja pranešė, jog pinigų negrąžins. Priežasčių negali pasakyti, nes jai vadovybė nieko nepasakė. Paprašiau pateikti argumentuotą atsakymą el. paštu. Kelis kartus paskambinau ir priminiau, bet taip nieko nesulaukiau nei telefonu, nei raštu nepaaiškino, kodėl negrąžina sumokėtų pinigų, – tikino vyriškis, teigiantis, kad patyrė 62 eurų nuostolį – pinigus išleido ne tik bilietui į areną, bet ir kurui. – Mums dar pasisekė, kad turime savo aprangą ir snieglentes, kitu atveju nuostolis padidėtų dar 58 eurais (iš viso 120 eurų).“

Vyriškis piktinosi ne tik slidinėjimo sąlygomis bei negrąžintais pinigais, bet ir kainomis arenoje. Jis tikina, kad šios nuo arenos atidarymo išaugo.

„Radau internete kainyną litais ir labai nustebau, jog nuo 2013 m. arenoje įvyko hiperinfliacija. Keli pavyzdžiai: 1) komplektas (snieglentė, batai, šalmas ir apranga) kainavo 55 litus (16 eurų), dabar 29 eurus. Pokytis – + 81 proc.; 2) šalmo nuoma – kainavo 6 litus (1,7 euro), dabar 5–7 eurus, pokytis – + 411 proc.; 3) batai snieglentei kainavo 15 litų, dabar – 15 eurų ( + 345 proc.)“, – stebėjosi DELFI skaitytojas Edvinas, tikinantis, kad daugiau nusiskundimų arena yra matęs ir internete.

DELFI dėl skaitytojo skundo kreipėsi į „Snow Areną“. Situaciją sutiko pakomentuoti „Snow Arenos“ generalinis direktorius Andrius Stasiukynas.

Pasak jo, kainos arenoje penkerius metus nesikeičia – jos skiriasi tik vasaros ir žiemos sezono metu. „Snow Arena“ rugpjūčio 26 d. šventė savo 5-ąjį gimtadienį. Nuo pat veiklos pradžios esame nustatę dviejų sezonų kainas. Vienas kainininkas galioja vasaros sezono metu, kitas – žiemos. Kainos 5 „Snow Arenos“ veikimo metus nesikeitė, tik komplekso sezoniškumas. „Snow Arenoje“ kiekvieną mėnesį organizuojami naktiniai slidinėjimai už itin patrauklią kainą, per kelias valandas sutraukiantys į areną per 1000 žiemos sporto entuziastų“, – nurodoma komentare.

Kaip sakė A. Stasiukynas, DELFI skaitytojo Edvino nusiskundimas arenos atstovams yra žinomas – vis dėlto, jo atsiųstų nuotraukų arenos atstovai negali priimti kaip pagrindžiamo fakto, nes neaišku, kada ir kur jos darytos.

„Nežinome kokią įrangą klientas atsinešė į areną. Dėl pinigų grąžinimo svarstysime peržiūrėję apsaugos vaizdo medžiagą. Klientą informuosime asmeniškai“, – nurodoma komentare.

Pasak A. Stasiukyno, „Snow Arenoje“ kasdien lankosi profesionalūs sportininkai iš viso pasaulio, pavyzdžiui, nacionalinės slidinėjimo rinktinės iš Suomijos, Italijos, Švedijos, Latvijos.

„Kasdien treniruojasi apie 150–300 sportininkų profesionalų. Šių sportininkų ir jų trenerių reikalavimai yra itin griežti ir nesame gavę nė vieno nusiskundimo iš jų. Sportininkai lankosi po kelis kartus jau ketverius metus, komandos sugrįžta, taigi kokybė juos tenkina. Arenoje lankosi aukščiausio lygio sportininkai, Olimpiadų nugalėtojai, užimantys pasauliniuose reitinguose pirmąsias vietas. Jau 2015 lapkričio mėnesį „Snow Arenoje“ vyko FIS lygio tarptautinės slidinėjimo varžybos. Pasirengimas šioms varžyboms yra itin sudėtingas, arena tikrinama keletą kartų ir labai atsakingai. Šiais metais FIS varžybos vėl vyks lapkričio mėnesį ir dar didesnio masto, dalyvaus daugiau kaip 700 profesionalių sportininkų iš viso pasaulio. Šioms varžyboms leidimą jau suteikė tarptautinė slidinėjimo federacija, patikrinusi „Snow Arenos“ trasą keletą kartų. Labai gaila, kad pono Edvino netenkina kokybė, kai geriausi pasaulio sportininkai ir jų treneriai yra patenkinti ir sugrįžta vėl ir vėl“, – rašoma komentare.

Generalinio direktoriaus teigimu, „Snow Arenoje“ kiekvieną naktį vyksta naujo sniego gamyba, tą galima matyti tiesiogiai per įrengtas internetines kameras arenos internetinėje svetainėje.

„O poną Edviną kviečiame į „Snow Areną“ susitikti su techninio skyriaus vadovais ir sniego gamybos specialistais, mielai aprodysime, kaip gaminamas sniegas ir kaip nustatoma jo kokybė. Taip pat mielai pakviesime pabendrauti su aukščiausio lygio pasaulio treneriais, tuo metu esančiais arenoje, kad jie papasakotų apie „Snow Arenos“ kokybę“, – nurodoma komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)