DELFI laišką parašęs Viktoras pasakojo antradienio vakarą, liepos 12 d., Stepono Batoro g. esančioje „Maxima“ parduotuvėje į pirkinių krepšelį, kaip manė, įsidėjęs 3 l talpos užsukamų stiklainių. Parduotuvėje buvo nurodyta, kad prekės vienetas kainuoja 0,37 euro. Už tokios pačios talpos konservavimo stiklainius jam būtų tekę sumokėti 0,79 euro.

Pirkėjas pasipiktino, kai nuėjęs prie kasos pamatė, kad ir už jo krepšelyje esančius stiklainius teks sumokėti dvigubai daugiau nei tikėjosi – 0,79 euro už vienetą, nors čekyje ir nurodyta, kad perkami „Užsukami stiklainiai“.

Pasak Viktoro, pardavėja teigė, „kad taip turi būti, net kainos nenuėjo pataisyti.“

DELFI susisiekė su prekybos tinklo „Maxima“ atstove Renata Saulyte, kuri apgailestavo dėl įsivėlusios klaidos ir dėkojo klientui už pastabumą

Pasak jos, „Maxima“ tinkle 3 litrų konservavimo stiklainių reguliari kaina – 0,79 euro centai.

„Stiklainiai po 0,37 centus mūsų asortimente buvo praėjusiais metais, juos tiekė kiti tiekėjai, tad šiemet parduotuvė norėdama išparduoti likučius šiuos stiklainius pardavinėjo pigiau, tačiau jie buvo itin greitai parduoti. Dėl žmogiškojo faktoriaus sena kaina nebuvo išimta ir dėl to klientas buvo suklaidintas“, – nurodė R. Saulytė.

„Maxima“ atstovės teigimu, apie klaidą jau informuoti atsakingi darbuotojai, tad klaida bus ištaisyta kaip įmanoma greičiau.

„Norime tik dar kartą atsiprašyti kliento už šią klaidą ir tikimės, kad panaši situacija nepasikartos“, – situaciją pakomentavo R. Saulytė.

Ji patikslino ir prekių skirtingomis kainomis skirtumus: užsukamas stiklainis gali būti užsukamas specialiu daugkartiniu dangteliu, o konservavimo stiklainis – vakumuojamas specialiu tam skirtu prietaisu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)