Sezonas čia prasideda tik pačioje birželio pabaigoje, tad keliaujantiems antroje mėnesio pusėje pasiseka, mat kaip ir mes būsite vieninteliai gamtoje, kur vaizdai, kalnai ir stovyklavietės priklausys tik jums, o ir nusprendus apsistoti vietos kempinge ar kambarėlyje bus įkandama lietuviškai kišenei. Be kita ko, augmenija dar tik bunda, mat birželis kalnuose, visiškas pavasaris.

Vis populiarėjant išvykoms į kalnus, šią aktyvaus laisvalaikio pramogą jau kelerius metus iš eilės išbandome ir mes. Su šešių žmonių komanda pajudėję iš Lietuvos žygio pradžios vietą pasiekiame tik trečiąją dieną, nes pakeliui būtina aplankyti Mocarto miestą Salzburgą ir Alpių miestą Innsbruką.

Žygio pradžia stebina, lyjant lietui pirmąją nakvynes vietą tenka rinktis aukštai kalnuose šalia upės ištakų Formarinsee ežero, kur temperatūra apie nulį, o ir sniego iki kaklo, tad susiruošus vasariškam žygiui, tokios oro permainos tampa ekstremaliomis.

Vis dėlto vaizdai atperka šaltą naktį, bundanti pavasario gamta, krioklių gausa ir skambančios Alpių karvės atima žadą. Tolimesnis žygio maršrutas tai veda šalia upės, kuri iš lėto virsta galinga kalnų upe, tai verčia grįžti į kalnus nuo kurių atsiveria stulbinantys slėniai apačioje palikdami išraiškingus vietos miestelius, kuriuos kaskart pražygiuodavome.

Kintant orams, šiltesnius rūbus keitė vasariški, nes dienomis įsipliekdavo kaitinanti saulė, vertusi stabdyti žygiavimą ir ieškoti paunksnės. Maršrutą ženklino ne tik gamtos, bet ir kultūros objektai, vietos bažnytėlės, jaukios užeigos ar mažos parduotuvėlės kūrusios harmoningą vietos atmosferą.

Neišdildomu kelionės simboliu tapo reklaminės karvutės Milkos, kurių varpų muzika lydėjo mus visą kelią, tad grįžę svarstėm kiek nuotraukų sudarom mes, o kiek karvių portretai. Šį žygį rekomenduotume kiekvienam tikram laukinės gamtos ir kalnų mylėtojui ar visiems mėgstantiems aktyvų laisvalaikį gamtoje.

Patarimai:

jei keliausite su visa gyvenimo įranga, maistą galite įsigyti ir vietos parduotuvėse, kuriose kaina ne itin skiriasi nuo lietuviškų, taip išvengsite papildomo svorio;

sotūs vokiški pietūs ir gardaus alaus bokalas kainuoja apie 10-12 eurų;

7 dienų žygiui būtina turėtų visų rūbų tipu: nuo neperšlampamų drabužių, šiltų apatinių iki plonų vasariškų marškinėlių;

Nors oficialiai teigiama, kad laužavietės yra draudžiamas, tačiau stovyklaviečių su įrengtomis laužavietėmis apstu. Beje, malkomis pasirūpinta;

Pakeliui būtinai aplankykite Salzburgą ir Innsbruką, o grįžtant atgal verta, bent kelioms valandoms sustoti čekų pasididžiavimu laikomu Karlovy Vary kurorte;

Nuoroda: http://www.lechweg.com/en/the-trail/the-route/