Vienas DELFI komentatorius drąsiai daug išleidžiančius Trakuose išvadino tinginiais.

„Valties nuoma prie pilies tilto – 8 eurai/val. Valties nuoma už 200-300 m nuo pilies tilto – 4 eurai/val. Kibinas prie pilies – 2-5 eurai. Kibinas – irgi už 200-300 m nuo pilies (...) – 1,4-2,4 euro (2,40 euro už elnienos mėsos kibiną!). Tingėkit ir toliau, eikit, kur arčiau, ir verkit, kad brangu, taip pat ir su prekybcentriais, eikit eikit, kur arčiau, ir verkit, kad brangu!“ – patarimais, kaip sutaupyti, dalijosi komentatorius.

Kitas skaitytojas, norintiems pigiau pavalgyti, siūlė ieškoti kavinės arčiau stoties. Vienoje jų jam pavyksta nebrangiai papietauti.

Kainos ir patiekalų skonis, dydis, santykis idealus, – apie vieną Trakų maitinimo įstaigą rašė komentatorius „Delis“. – Papietavom 3 žmonės už 12 eurų. Labai skanu. O Trakų trūkumas, kad nėra transporto nuo stoties iki pilies. Galėtų būti mikriukas. Iš ryto pirmyn dar galima nueiti, bet atgal jau per karštą, pasiplaukiojus, išsimaudžius tikrai sunku atgal eiti per visą miestelį.“

Ne vienas skaitytojas siūlė maistą į turistų mėgstamą miestelį atsivežti pačiam – neva taip bus ir pigiau, ir skaniau.

„Šiais metais labai populiaru šaltkrepšiai. Pats prisigaminai arba nusipirkai parduotuvėje, įsipylei į termosą kavos, sultinio arba arbatos ir nuvažiavęs į gražią vietą gamtoje su šeima skaniai prisėdęs pavalgai ir niekam nemoki nesąmoningų kosminių kainų, ir arbatpinigių niekam nereikia palikinėti. Gal žmonės susiprotės ir patys dažniau pradės savo maistą vežtis. Nejaučiu jokio malonumo kažkam mokėti nusvaigusių kainų, ir man maloniau valgyti gražioje vietoje savąjį maistą“, – rašė komentatorius, prisistatęs „Naujuoju turistu“.

Komentarų skiltyje skaitytojai dalijosi ir patarimais, kur galima pigiai pastatyti automobilį – vienas jų tikino, kad Trakuose automobilį stato nemokamai prie stadiono arba jachtklubo iš Varnikų pusės. Kita skaitytoja sakė, kad prieš kelis metus šeimos transporto priemonę palikusi pas vieną Trakų gyventoją. Ji patikino, kad net ir nenorint daug išleisti, Trakuose tikrai atsiras, kur pabūti.

„Mes su vyru ir vaiku prieš porą metų lankėmės Trakuose. Kainavo tik nuvažiuoti, dar, pamenu, kažkokiam žmogui sumokėjom 5 ar 6 litus, kad automobilį pastatytume jo kieme arti pilies, nes vaikas mažas, sunku nešioti. Vežėmės savo sumuštinius, vėliau vis dėlto suvalgėme kavinėje ir cepelinų. Bet ir tada, palyginę kainas, kibinų nepirkome. Tačiau jei pinigų neturite, tikrai lengva išgyventi su iš namų pasiimtu maistu, yra labai mielų vietų palei ežerą, kuriose pastatyti suoliukai, tikrai smagu pasėdėti ir užkąsti gamtoje. Dar, pamenu, ir antys kaulyti maisto prisistatė. O jei šiuo metu kavines taikosi tik į užsieniečius, tai tegu, lietuviai jei nepirks, netruks įsitikinti, kad prancūzų ir pan. „antplūdžio“ bizniui palaikyti tikrai neužtenka. Na, pripažinkime, kad Trakai – tai ne koks Koliziejus“, – rašė komentatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)