Kauko laiptai buvo pastatyti 1936 metais ir sujungė Žaliakalnio ir Naujamiesčio rajonus. Žinomos kelios jų vardo versijos. Pirmoji teigia, kad Kauko laiptų pavadinimas siejamas su Kauko upeliu, tekėjusiu nuo Žaliakalnio šlaito į dabartinę Nepriklausomybės aikštę. Kita versija – toje vietoje karaliauja mitinis lietuvių herojus Kaukas.

Tačiau kad ir kokie laiptai buvo gražūs praeityje, net keletas portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pastebėjo, kad šiuo metu įžymieji Kauko laiptai – nuniokoti. Nuotraukose, kurias užfiksavo skaitytojai, puikiai matosi, kad Kauko laiptų turėklai išversti ir palikti gulėti šalimais.
„Prasidėjo Kauko laiptų rekonstrukcija? Ar vandalizmas vulgaris?“ – klausė vienas kaunietis. Kitas domėjosi, ar dar ilgai laiptai taip atrodys.

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, jis patikino, kad laiptus taip išdarkė siautę vandalai. Pasak jo, laiptai taip atrodys neilgai, artimiausiu metu rengiamasi juos sutvarkyti.

„Kauko laiptus nuniokojo vandalai, bet šią savaitę juos planuojama sutvarkyti. Darbus atliks UAB „Kauno švara“, – sakė A. Pakalniškis.

Belieka laukti savaitės pabaigos ir kauniečiai vėl galės džiaugtis šia lankytina Kauno vieta.

Daugiau informacijos galite skaityti čia.