Žvėryno gimnazijos mokytojai, mokiniai, Žvėryno bendruomenė bei paprasti žvėryniečiai kategoriškai nesutinka su 2016 m. švietimo skyriaus sprendimu panaikinti 5-8 klases Žvėryno gimnazijoje. Siūlome reorganizuoti Žvėryno gimnaziją į ilgąją gimnaziją, taikant etnokultūrinio ugdymo elementus.

Jei mūsų neišgirsite, kita akcija bus „Pamatyk Mus“, kuri vyks gegužės 2 d. prie Žvėryno gimnazijos.

Savivaldybės klerkai sugalvojo reorganizuoti ir taip gerai veikiančią gimnazijos ir Genio pradinės mokyklos sistemą. Be abejonės, jie akcentuoja, kad Žvėryno gimnazija yra perpildyta, 6 klasė dirba/mokosi antroje pamainoje. Tačiau situacija galėtų pasikeisti, jei Blindžių gatvėje esantis Genio pradinės mokyklos filialas būtų lyg donorinė mokykla gimnazijai. Vadinasi, tiek gimnazijos, tiek pradinės mokyklos mokytojai žinotų mokinių skaičių bei jų galimybes, galėtų bendradarbiauti, nes mokyklos yra vos per 100 m viena nuo kitos.

Dabar siūloma Centro Lukiškių mokykla su Žvėrynu neturi nieko bendra: itin prastas susisiekimas (nėra net tiesioginio miesto maršruto), be to, taip ardoma Žvėryno gimnazijos struktūra. Mokytojai baiminasi, kad teks dirbti dviejose mokyklose, kad jose nukentės mokslo kokybė, be to, 75 metus jau gyvuojanti Žvėryno gimnazija, netekusi 4 kartų mokinių, gali ir išvis pavirsti „Patraukliu sklypu“.

Žvėryno mikrorajono gyventojai nustebę, kad valdžia nenori paisyti jų nuomones, bei tokiu būdu griauna ilgametes Žvėryno gimnazijos tradicijas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Po kurio laiko DELFI gavo savivaldybės kreipimąsi, kuriame nurodė, kad neuždaro Vilniaus Žvėryno gimnazijos – gerina 2 pamainomis besimokančių ugdymo kokybę.

„Reaguodama į socialiniuose tinkluose skleidžiamą klaidinančią informaciją – neva ketinama išardyti Vilniaus Žvėryno gimnazijos struktūrą, – sostinės savivaldybė atsakingai pareiškia, kad neuždaro Vilniaus Žvėryno gimnazijos. Atvirkščiai – atidžiai stebėdama Vilniaus mokyklų tinklą ir jų apkrovą, sostinės savivaldybė nuo 2017 m. rugsėjo 1 d. imasi gerinti vaikų mokymosi sąlygas dviem pamainomis, perpildytose klasėse veikiančioje Žvėryno gimnazijoje, kurios struktūra šiuo metu neatitinka gimnazijai keliamų reikalavimų.

Netiesa ir tai, kad nuo šių metų rugsėjo 1 dienos Žvėryno gimnazijoje nebus komplektuojamos 5-osios klasės. Savivaldybė praneša, kad jokie struktūriniai pokyčiai gimnazijoje nevyks ir bus renkamos 5-osios klasės.

Savivaldybė sieks sumažinti Žvėryno gimnazijos apkrovą sukurdama sąlygas sudaryti daugiau pradinių klasių komplektų, kad mažiausi mokinukai nebebūtų ugdomi perpildytose klasėse. To bus siekiama optimizuojant klasių komplektų ir mokinių skaičiaus paskirstymą tarp Vilniaus Žvėryno gimnazijos ir Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos (pertvarkomos į progimnaziją)“, – rašoma savivaldybės komentare.