„Gyvenu Vokietijoje ir iš pradžių per metus sumokėjau 3 baudas. Viršijau 2-3 km/h. Kai atėjo laiškas su nuotrauka, piktinausi iš visos širdies. Keikiau vokišką tvarką, net norėjau eiti aiškintis! Bet čia nesiaiškinama! Antrą kartą tiesiog sumokėjau, o po trečio... daugiau nebeviršijau! Yra parašyta 50 km/h, tai ir važiuok 50 km/h! Kokios čia gali būti diskusijos. Pasisvečiuoja maniškiai Vokietijoje, grįžę į Lietuvą kurį laiką piktinasi, po to vėl patys laksto! Čia ne akcija turi būti, o tvarka visam laikui!“, – rašė DELFI komentatorius pasivadinęs „Teisingai“.

Jam pritarė ir savo nuomonę pareiškęs Anupras.

„Visi rėkia „policinė baudėjų šalis“ Toks pavyzdys – yra saugoma stovėjimo aikštelė su atsarginiu išvažiavimu (visos tokį turi), prie kurio parašyta „Išvažiavimas, prašome neužstatyti“. Visi spjovė į tą užrašą ir statė mašinas. Pastatė ženklus „Stovėti draudžiama“. Visi toliau statė. Atvažiavo policija ir išdalino baudas. Ir kas dabar kaltas ? Kad vairuotojai elementarių dalykų nesupranta, kitaip nei per baudą iki smegenų informacija nepapuola? 2. „Žiūrėsim į spidometrą, o ne į kelią“ Nesąmonė. Kažkaip 98 km/h važiuojant į spidometrą jau nebežiūrim, o 90 km/h važiuojant akių atitraukti nebegalim. Nemoki pastovaus greičio palaikyti – nevažiuok. 3. Teises laikant visi žinojom, jkad greitis bus 50/90 km/h. Nepatinka – nelaikyk teisių ir važinėk autobusu“, – KET nenorinčiais paisyti vairuotojais piktinosi jis.

Tuo metu skaitytojo Jono požiūris – visai kitoks.

„Virstame policine valstybe – nuolatiniai reidai, baudimai, gąsdinimai. Suprantu, kontrolė turi būti, bet kas pas mus, tai jau per daug. Kaip karo metu. Tai jau trukdo vairuotojams, o ne padeda. Policija įsijautė į baudėjos vaidmenį, o ne į sergėtojos. Žurnalistai, manau, ir lazdą perlenkė su savo lakstymas paskui reidus ir pan. Fotografuoja reikia ar nereikia. Žmonėms gyvenimus gadina. Jei nori paviešinti faktą, tai parašyk žinutę ir pamiršk. Tai ne iš musės dramblį padaro“, – dėstė jis.

Vairuotojai, klausiame Jūsų nuomonės – ar tokios dienos kaip ši, kai greičio matuokliai fiksuoja net 1 kilometro per valandą greičio viršijimą, reikalingos?

Gal galite pasidalyti savo, kaip eismo dalyvio patirtimis, kada per didelis greitis vairuojant jums ar kitam vairuotojui buvo tapęs grėsme? O gal manote, kad pavojingos eismo situacijos susidaro ne tik dėl vairuotojų kaltės, bet ir dėl netinkamų taisyklių?

Papasakokite apie avarines situacijas ir įkrėskite proto kelių gaideliams bei padėkite lengviau suprasti vairuotojus!

Kviečiame patirtis rašyti žemiau esančioje anketoje!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)