„Šiukšlių krūva, kuri nedžiugino pavasariniais vaizdais“, – nuotraukas apibūdino skaitytojas, įtariantis, kad šiukšlės gali priklausyti vienam Šiaulių verslininkui.

Kadangi ne ant vieno dokumento dominavo tas pats – UAB „Aisėja“ – pavadinimas, DELFI kreipėsi į Vitą Kelmelį, bendrovės „Bankroto viziją“ darbuotoją, kuris buvo paskirtas administruoti įmonę – UAB „Aisėja“ šiai bankrutavus.

Jis teigė apie rastus dokumentus žinąs – pasak jo, situaciją nagrinėja VPK Bubių nuovada.

„Kadangi dokumentai senesni nei 10 metų, bankroto procedūrose jiems taikoma senatis. Daugiau informacijos neturiu. Apie galimą dokumentų turėtoją informavau Aplinkos apsaugos departamentą ir teikiau parodymus bylą tiriančiam pareigūnui“, – rašė V. Kelmelis, kurio administruojama įmonė jau 2015 m. gegužės 28 d. buvo išregistruota iš juridinių asmenų registro.

Kurtuvėnų regioninio parko direkcija informavo, kad apie šiukšles jie taip pat žiną. „Su policijos pagalba, vadovaujantis miške išmestų bylų medžiaga, buvo ieškomas pažeidėjas. Kaip mus informavo VĮ Šiaulių miškų urėdijos miško želdinimo ir apsaugos inžinierius Juozas Daunys, šią savaitę įtariamas pažeidėjas iškviestas protokolo surašymui. Jis turėtų būti įpareigotas išvežti šiukšles. Jei šiukšlės nebus pašalintos, patys imsimės jas išvežti“, – informavo parko atstovai.

Įmonės direktorius tikina šiukšlių neišmetęs

Kaip nurodė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Artūras Šliavas, tyrimo metu UAB „Aisija“ buvęs direktorius paaiškino, kad miške rasti dokumentai buvo sandėliuojami jo buvusiame name Šiauliuose. Namas buvo parduotas, dokumentų ir kitų šiukšlių, sako nespėjęs išvežti, bet paprašė naujojo savininko, kad tai padarytų, net už tai sumokėjęs pinigus. Prašęs, kad dokumentus sudegintų.

„Daugiau aplinkybių buvęs UAB vadovas nežino, tačiau linkęs bendradarbiauti su Šiaulių miškų urėdija ir aplinkosaugininkais. Taigi, buvęs UAB direktorius yra žinomas, galimai šiukšles išvežęs naujasis namo savininkas taip pat žinomas. Šitie duomenys yra perduoti miškininkams.

Policijos žiniomis miškininkai jau yra pradėję administracinę teiseną pagal ATPK 51(3) str. - atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų nevykdymas. Jie turėtų ir taikyti atsakomybę“, – nurodė A. Šliavas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)