Pasak S. Šileikos, istorija, kurią jis gali papasakoti apie šią nuotrauką, yra labai trumpa. „Anksčiau gyvenau Senamiestyje ir turėjau kačiuką. Kačiukas išėjo ir nebegrįžo“, – smagiai sakė S. Šileika, teigęs, kad kiekvienas tai gali interpretuoti savaip.

„Kačiukas yra didesnis negu turėtų būti, kad tą žinutę būtų lengviau perskaityti. Jei jis būtų natūralaus dydžio, niekas jo nepastebėtų“, – kalbėjo nuotraukas autorius, patikinęs, kad kačiukas – kaip simbolis.

Kaip paaiškino S. Šileika, internete išpopuliarėjusi nuotrauka nėra vienas paprastas kadras, prie jos jam reikėjo praleisti kone 5 dienas. „Tai nėra lengvas procesas“, – pasakojo S. Šileika.

Jis neslėpė tikėjęsis, kad nuotrauka dėmesio sulauks. Taip ir nutiko – ja pasidalijo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, prie kurio nuotraukos „patinka“ paspaudė daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

DELFI primena, kad ši nuotrauka – ne pirmas S. Šileikos sukurtas fotomontažas. Taip jis yra įamžinęs ir Lentvario dvarą. „Pats gražiausias dvaras, kokį Lietuvoje esu matęs, yra Lentvario, ir jis jau turbūt kokius 8 metus atrodo apleistas ir nyksta, griūna. Mano idėja buvo parodyti, kad jis dar nėra sugriuvęs, bet griūva ir reikia į tai atkreipti dėmesį“, – yra sakęs nuotraukos autorius.

S. Šileika žada ateityje padaryti ir dar vieną fotomontažą – paskutiniąją triptiko dalį. Tiesa, kas bus joje įamžinta, jis neatskleidžia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)