Pirmiausia reikėtų apsvarstyti ir nuspręsti, kur norite savo vestuvių ceremonijos. Ar norite civilinės santuokos, ar norite priesaikos bažnyčioje. Jeigu renkatės bažnytinę santuoka, daugelis mano, kad tam reikalinga ir įspūdingesnė nuotakos apranga, tačiau, mano nuomone, kartais mažiau yra daugiau. Tad nepriklausomai nuo to, kur vyks ceremonija, nuotaka savo suknelę turėtų rinktis pagal savo biudžetą ir savo norus. Žinoma, turbūt suknelę nuomotis būtų pigiau nei pirkti naują, tačiau sutaupyti galite ir pirkdamos suknelę iš jau buvusių nuotakų.

Jeigu Jums nėra būtina prabangi ir pūsta suknelė, galite abu su vyru rasti elegantiškus ir puošnius rūbus įvairiose nespecializuotose vestuvių parduotuvėse. O vyras kostiumą ras tikrai daugelyje parduotuvių, tereikia išsirinkti labiausiai tinkantį. O jei jau turite pirktą neseniai ir su juo jaučiatės puikiai – nuostabu!

Taip pat jeigu Jūsų santuokos ceremonija vyks bažnyčioje, daugelis jų siūlo ir dekoravimą, šios paslaugos nėra brangios, o puošyba – „neperkrauta“ ir jauki. Tačiau jei norite civilinės santuokos ir išvažiuojamosios ceremonijos, tuomet dekoras kainuos brangiau, bet jei sutaupote vienur, gal galite leisti paišlaidauti kitur? Jei ne, manau puikus variantas prašyti pagalbos artimųjų ir pasisemti idėjų populiariame „Pinterest“. Rasite tikrai daugybė puikių dekoravimo pavyzdžių, o Jums tai kainuos tik medžiagas.

Kitas žingsnis, kai galite sutaupyti, – žiedai. Jeigu Jūsų seneliai ar tėvai turi nebereikalingų auksinių papuošalų ar aukso, galite iš jo pasigaminti savo vestuvinius žiedus. Turėsite vienetinius, pagal Jūsų norus sumaketuotus ir kaina išeis keliskart mažesnė, negu pirkti pagamintus juvelyrikos parduotuvėse.

Dar viena reikalinga detalė vestuvėse – nuotakos puokštė. Manau, daugelis pastebėjote, kad kai užsisakinėjate paslaugas, pasakius žodį „vestuvės“, paslaugos kaina staiga pakyla. Tad nuotakos puokštę galėtumėte užsisakyti pigiau gėlių parduotuvėse labai nesiaiškindami, kam ji skirta. O galbūt esate kūrybinga ar turite fantazijos nestokojančią sesę ar draugę? Tuomet galite paprašyti jos pagalbos. Nusipirksite Jums gražiausias gėlės, o puokštę sukurs ir suriš atsakingas asmuo, tiesa, pigesnės gėlės bus, jei rinksitės sezonines.

Turbūt nė viena nuotaka neįsivaizduoja vestuvių be fotografo, kuris įamžintų svarbiausias tos dienos akimirkas. Vestuvių fotografą reikėtų užsisakyti valandoms. Jeigu norite, kad būtų įamžinta santuokos ceremonija reikėtų užsisakinėti valanda ilgiau, jei ne, fotosesijai pakaktų 2-4 valandų. Jei nenorite, kad svečiai iki vakarienės turėtų laisvo laiko, fotosesiją galite surengti prieš ceremoniją. Svarbiausia vestuvinėje fotosesijoje iš karto suderinti vietas, kur norite fotografuotis ir sugalvoti pagrindines idėjas, kad nereikėtų sugaišti laiko, blaškantis po miestą ir ieškant gražesnio skvero ar parkelio. Jeigu trūksta idėjų, iki vestuvių išnaršykite „Pinterest“, tikrai rasite, kas patiks ir Jums.

Na, ir paskutinis akcentas – šventinė vakarienė. Išsirinkite restoraną ar kavinę, kur būtų jauku, maistas skanus ir tenkintų kaina. Jei nenorite išleisti papildomų pinigų šventės vietos dekorui, galite sužaisti kitaip: paprašykite svečių, kad Jums atneštų, pavyzdžiui, raudonų rožių. Surinksite tikrai nemažai gėlių ir jomis galėsite papuošti šventės vietą. Manau, restorano personalui tai nebūtų labai sudėtinga užduotis, jei suderintumėte tai iš anksto. Taip pat, gal turite pažįstamų, kurie groja saksofonu, smuiku ar kitu instrumentu, o gal dainuoja? Būtų visai šaunu, jei kelias valandas skambėtų romantiškos melodijos. Na, o jei manote, kad svečiams gali trūkti veiklos, tuomet galite pagalvoti apie padėkos žodį, apie filmuką su Jūsų meilės istorija. Žinoma, norint sutaupyti, reikia įdėti ir daug savo darbo bei idėjų, tačiau manau, kad kai visą save atiduodate savo šventei, tai – vienas malonumas!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: