Didžiulė garbė Rokiškiui tai, kad parodos atidarymą savo vizitu pagerbė mados istorikas ir dizaineris Aleksandras Vasiljevas. Garbingas svečias ekspozicijose gausiam būriui klausytojų pasakojo apie Viktorijos laikų mados tendencijas ir jų raidą. Įtaigus Aleksandro Vasiljevo pasakojimas apie moterų figūros ypatumus, krinolinų atsiradimą ir jų naudą damų dorovei, apie mažytes dramblio kaulo vėduokles – užrašų knygutes, skirtas šokiams ir vaikinams eilėn surikiuoti, sužavėjo parodos lankytojus.

Po oficialios dalies Aleksandras Vasiljevas visus dalyvius kvietė fotografuotis su juo, dalino autografus, mielai bendravo. Rokiškio dvaro erdves svečias apėjo net keletą kartų vis kartodamas „gražu“. O tamsaus medžio dvaro valgomasis ir ten tvyranti paslaptinga atmosfera A. Vasiljevui priminė Agatos Kristi detektyvo „Dešimt negriukų“ motyvus.

Parodos atidaryme dalyvavo atstovė iš VšĮ „A. Vasiljevo fondo“, svečiai iš Talino, Rygos ir Sankt-Peterburgo. Taip pat - parodos globėjas rajono meras A. Vagonis ir gausus būrys mados istorija besidominčių rokiškėnų.

Džiugu, kad A. Vasiljevas, iki rugsėjo turėdamas tik dvi laisvas dienas, vieną jų skyrė Rokiškiui. Svečias žavėjosi Rokiškiu, muziejumi ir istorinėje aplinkoje naujomis spalvomis nušvitusia savo Viktorijos laikų mados kolekcija.