Nuotraukų autorius Dainius kankorėžius nufotografavo viename gyvenamųjų Vilniaus rajonų esančioje „Maxima“ parduotuvėje ir, nustebintas radinio, nuotraukomis pasidalijo savo feisbuko paskyroje.

DELFI kreipėsi į „Maxima“ pasiteirauti, ar lietuviai perka kankorėžius parduotuvėse ir kaip buvo nuspręsta šią prekę pasiūlyti mūsų šalies gyventojams.

„Maxima Lt“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė paaiškino, kad italinės pušies kankorėžiai parduotuvės lentynas pasiekia iš Italijos. Jie asortimente atsirado, siekiant į jį įtraukti įvairiausių egzotinių vaisių ir daržovių.

Pasak R. Saulytės, kol kas parduotuvės klientai dar tik pratinasi prie naujienos. „Dažniau smalsuoliai kankorėžius apžiūri, paskaito informacines lenteles, personalo pasiteirauja, su kuo ir kaip valgomi šie kankorėžiai“, – sakė ji.

R. Saulytė paaiškino, kad parduodami kankorėžiai skirti maisto gaminimui.

„Juose gausu pinijų, kurios ypač maistingos ir tinkamos kaip užkandis, gali būti pikantiškas salotų, padažų, konditerinių kepinių ir kitų patiekalų ingredientas. Šį kankorėžį reikia suvynioti į kepimo popierių ir įdėti į mikrobangų krosnelę arba orkaitę 5 – 10 minučių ir palaukti kol atsidarys visi žvyneliai. Po kiekvienu žvyneliu slepiasi po piniją, kurią perskėlus, kevalo viduje randama sėkla, kuri ir yra valgoma“, – klabėjo parduotuvės atstovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)