Aisą parsivežėme į savo namus prieš trejus metus iš Utenos gyvūnų mylėtojų draugijos. Pamename, kaip ji pirmas dienas tupėjo susigūžusi kambario kampe ant didelės pagalvės ir net nežiūrėjo mums į akis. Ji beveik negėrė ir visiškai nevalgė.

Ir štai vieną naktį pabundu nuo kažkokio garso, pramerkiu akis ir matau, kad Aisa stovi šalia lovos, žiūri į mane ir garsiai kvėpuoja. Ne juokais tada išsigandau. Atsargiai paglosčiau ir paprašiau, kad eitų į vietą. Tai kartojosi dar kelias naktis. Ir taip po tų kelių naktų Aisa pagyvėjo, pradėjo noriai valgyti, pati vis pakibindavo kitą mūsų šuniuką, pradėjo rodyti neapsakomą džiugesį mums grįžus namo. Mes pradėjome geriau ją pažinti.

Pasirodo, tai neįtikėtinai protingas, paklusnus ir ištikimas šuo. Tai šuo, kuris neina į virtuvės zoną, tai šuo, kuris nelipa ant baldų, tai šuo, kurio nereikia stebėti lauke, kad jis nepabėgtų, nes ji stebi tave, kad tu nepabėgtum.

Po kelių mėnesių nuvedėme abu šuniukus į dresūrą. Mūsų jaunesniam šuniukui teko daug ko išmokti, o Aisai naujų komandų mokymasis sunkumų nesukėlė. Taigi, Aisa mums įrodė, kad senus šunis galima daug ko išmokyti.

Aisą pasiėmėme jau garbaus amžiaus, tačiau tai netrukdo jai dūkti su kitu mūsų šuneliu, domėtis aplinka bei sargauti, jei koks nedorėlis sukinėjasi aplink namus. Net ir dabar, kai ji sunkiau valdo galines kojas dėl kažkada turėtos stuburo išvaržos, tai netrukdo Aisai būti tokiai pat žingeidžiai ir žaismingai.

Mes esame labai laimingi, kad pasiėmėme Aisą, ir tikimės, kad šis pasakojimas padrąsins žmones nebijoti priglausti vyresnio amžiaus šuniukus.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradeda analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu bus fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.