„Rūdiškės – miestas Trakų rajone, 15 km į pietus nuo Trakų. Seniūnijos ir seniūnaitijos centras.“

Iškart perskaitę turbūt pagalvojote, kad tai niekuo neypatingas miestas, nuobodus, niekuo neišsiskiriantis. Kas parašyta toliau? „Yra Rūdiškių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčia, Rūdiškių gimnazija, paštas.“

Visame mieste pagal „Vikipedijos“ informaciją yra tik 3 objektai. Skaitant tai darosi apmaudu ir liūdna, nes Rūdiškėse yra daug objektų: viešoji biblioteka, muzikos mokykla, žydų kapinės, amatų mokykla, geležinkelio stotis ir net muziejus. O geležinkelio stotis čia ne paprasta. Ant jos yra pakabintas memorialinis ženklas trėmimams atminti... Taip teisingai, trėmimams!
Rūdiškių geležinkelio stotyje 1941 m. suimtos šeimos buvo suvarytos į gyvulinius vagonus, kuriuos saugojo ginkluoti rusų kareiviai, ir vežamos į Sibirą. Kaip manote, ši informacija yra „Vikipedijoje“? Žinoma, kad ne! Bet tai dar ne viskas…

Kaip manote, kiek žymių žmonių yra ar buvo Rūdiškėse? Nepatikėsite, bet nuo miesto įkūrimo pradžios yra žinomi tik 2 garsūs iš jo kilę žmonės: Evelina Sašenko ir Valerijus Filonovas. Vadinasi, Rūdiškės yra Trakų užnugaryje, čia atsitiktinai gimė 2 žinomi žmonės, o nieko įdomaus čia nevyksta. Bet ar tai tiesa?

Tikrai ne! Kaip pavyzdį galėčiau pateikti Rūdiškių pučiamųjų orkestrą „Valery Brass“ ir pop-ansamblį „Svajonėlė“ bei jų vadovus, kurie LRT televizijos projekte laimėjo prizinę trečiąją vietą. Savo balsus paaukojo daugiau nei 40 tūkst. žmonių, ir norite pasakyti, kad šie jauni muzikantai nėra garsūs ir žinomi?

Įdomu, kas dėl tokio informacijos stygiaus kaltas? Tokių miestų ir miestelių, apie kuriuos nėra nieko įdomaus parašyta, yra daugybė. Galbūt reiktų ko nors imtis?