Manau, ne paslaptis, kad Lietuvoje intelektualesni žmonės mažiau žiūri televizorių arba apskritai nežiūri, juo labiau konkursų, projektų. O jeigu kas ir žiūri, tai tikrai, manau, nebalsuoja. O balsuoja visi tie, su „pildykais“ ir „ežiais“, kam patinka „rimiškiai“, „radžiai“ ir į juos panašūs. Ir negali smerkti žmonių už jų tokį supratimą ar neišprusimą muzikoje. Tiesiog Lietuvai netinka toks rinkimų būdas, kai balsuoja publika.

Lietuvai reikėtų rengti tokius projektus, kur lemiamą sprendimą priimtų kompetentinga komisija, o ne žiūrovai. Ir nereikėtų pataikauti žiūrovams, balsavimais juos įtraukiant į žaidimą. Jeigu projektas būtų geras, reitingai nuo to, kad publika nebalsuoja, tikrai nemažėtų.

Apie mokytojus ir jų mokinius. Į finalą patekę 4 mokytojų atstovai labai jau skirtingo lygio ir tai irgi trikdo bent kiek muzikoje nusimanančius žmones. Man akivaizdu, kad Donato ir Rūtos ketvertai buvo keliomis galvomis aukštesni už Faros ir Norvilų. O pagal sąlygas visų keturių mokytojų vokalistai turi patekti į finalą. Tai visišk nesąmonė. Stipresni iškrenta jau pusfinalyje vien todėl, kad į finalą turi patekti ne apskritai stipriausieji, o vieno mokytojų du stipresni mokiniai. Tai dar viena sąlyga konkurso nugalėtojais pamatyti „rimiškius“, „radžius“ ar į juos panašius, kai iš dviejų blogybių renkama mažesnė. Aš nieko nenoriu įžeisti ir kiekvienas asmuo turi teisę į publikos numylėtinio titulą, tačiau tuomet konkursas „Lietuvos balsas“ neatitinka sumanymo.

Ir dar. Ko verti tokie projektai, jeigu jų nugalėtojai po liaupsių ir apdovanojimų tarsi skradžiai žemėn prasmenga? Kas pamena praėjusių metų jauną „Lietuvos balso“ nugalėtoją? Kur ji dabar? Jau nekalbant apie ankstesnius. Gal tik vienas Paulius Bagdanavičius matomesnis. Ir tai tik todėl, kad jau iki konkurso buvo populiarios grupės „el Fuego“ narys.

Manau, kol esame tik tokio išprusimo, kol Lietuvoje tokia televizijų žiūrėjimo kultūra, daugumos muzikinis išsilavinimas arba muzikinis skonis, negalima kliautis vien žiūrovų balsais. Juk tuo jau ne kartą įsitikinome per panašius projektus. Beje, per „Eurovizijos“ atstovų rinkimus – irgi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Skaitytojos nusiskundimą pakomentavo „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius:

„Visų pirma, norime padėkoti skaitytojai, jog ji žiūri „Lietuvos balsą“ ir seka projekto naujienas. Gerbiame ir vertiname savo auditoriją, tad skirstyti juos į grupes, kurie geri, o kurie ne – mūsų galva, būtų didelė nepagarba žiūrovui.

„Lietuvos balsas“ yra kuriamas pagal olandų sukurtą tarptautinį formatą „The Voice Of“, kuris pritraukia milijonus žiūrovų visame pasaulyje, o praėjusiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose laimėjo prestižinį „Emmy“ apdovanojimą kaip geriausias realybės šou. Tad taisyklės kiekvienoje šalyje yra tos pačios. Tai reiškia, kad pirmuosiuose etapuose – iki pat finalinių kovų – viskas profesionalų rankose. Tik mokytojai sprendžia dalyvių likimą. Tačiau kaip išrinkti šalies geriausią balsą neatsiklausus tautiečių nuomonės?

Kompetetingi „Lietuvos balso“ mokytojai jau ne kartą patikino, kad visi visi dalyviai pasirodę „Lietuvos balso“ Finalinėse kovose be abejonės turi balsą. Tad paskutiniame etape tereikia patikrinti, kuris iš visų talentų sulaukia didžiausio auditorijos palaikymo. Šį sekmadienį pirmą kartą LNK žiūrovai išvys „The Voice Of“ formato naujieną – Kryžmines kovas. Šis etapas lietuviams dar naujas ir neįprastas, bet tikime, jog jis įneš daugiau azarto ir intrigos į muzikinį šou – dėl teisės kautis Superfinale kovos ne tik projekto dalyviai, bet ir patys Mokytojai. Ir viskas priklausys tik nuo žiūrovų, kas pasirodys didžiajame finale.

Nenorėtume sutikti, kad praėjusių „Lietuvos balso“ sezonų dalyviai dingsta iš muzikos pasaulio. Julija Jegorova aktyviai koncertuoja ir jau rengia antrą albumą. Paulius Bagdanavičius neabejotinai įsitvirtino Lietuvos muzikos rinkoje ir nuolat gausina savo gerbėjų būrį. Justina Budaitė, nors dar mokosi mokykloje, sėkmingai tęsia karjerą: aktyviai koncertuoje, dalyvauja fotosesijose, įvairiose TV projektuose, jos dainos skamba radijo ir televizijos eteryje. Beje, netrukus sulauksime trečiojo Justinos singlo. O kur kiti dalyviai – Neringa Šiaudikytė, Julija Jegorova, Monika Linkytė, Milita Daikerytė, Audrius Janonis, Dagna Kondratavičiūtė, Agnė Juškėnaitė ir daugelis kitų? Gal tiesiog šie atlikėjai po projekto nuveikė tiek daug, kad net pamiršome, jog jie buvo „Lietuvos balso“ finalininkai.“