Jūsų noras padėti broliams lietuviams yra didžiai pagirtinas, ir rašau tai be jokio sarkazmo. Bet ties tuo ir sustokime. Kiek jūsų, taip sakančių, IŠ TIKRŲJŲ patys padedate tiems žmonėms, ką? Ir jei nepadedate, kaip DRĮSTATE burbėti ant tų žmonių, kurie NORS KAM NORS padeda, nors ir tiems „purviniems babajams“, kaip jūs sakote?

Tačiau nė kiek nesijaudinkite ir nepykite. Tam ir rašau šį straipsnį – kad jei jau burbate dėl pabėgėlių, tai bent turėtumėte argumentą – „va, aš tai padedu tam ir tam [žiūrėti žemiau], geriau ir jūs jiems padėtumėte!“ Aišku, ir tai nelogiška, nes kam supriešinti dvi vienodai geras iniciatyvas? Bet tai jau būtų šis tas! O gal ir noras burbėti visai dingtų... Mmm...

Taigi, mielieji, prašom:

1. Paaukokite „Maisto bankui“

Šiemet – kaip niekada daug skurstančiųjų, išgyvenančių tik žmonių aukų dėka. Artėja šventės, kada jaukiai prisėsite prie vaišėmis nukrauto stalo, o tie vargšai žmonės murksos prie kelių lėkštučių su maisto trupinėliais. Padarykite kalėdinį stebuklą – paaukokite šiems žmonėms! Tenušvinta jų sielos, aprūpinus kūną, o jūsų širdį suvirpina gerumas.

2. Savanoriaukite Viešvilės vaikų namuose

Pasitvirtinęs siaubingas vaikų tvirkinimo faktas – dar ne viskas. Iš aukščiau parašyto straipsnio akivaizdu, kad vaikams ten ir be tvirkintojo nemiela – globotiniai apibūdinami kaip „pikti“ vaikai. Kad nekaltas mažas vaikas taptų piktas, reikia daug. Kad vėl taptų geras - dar daugiau. Kodėl gi visi didelę širdį turintys žmonės negalėtų susivienyti ir pasirūpinti tais vaikais? Aplankyti savaitgaliais, pasišnekučiuoti, aprūpinti daiktais, o gal net... Apsiimti globoti? Ne kartą teko girdėti, jog yra moterų, kurių visas gyvenimo tikslas ir yra vaikai. Tai gal metas tai įrodyti? Jei žmogus nuoširdžiai pašventęs savo gyvenimą vaikams, tai gal tegu apsiima dievišką misiją suteikti laimingą ir pilnavertį gyvenimą našlaičiui, o ne savo kūnui ir kraujui?..

3. Savanoriavimas/darbas socializacijos centruose

Vaikai, kuriems ypatingai reikalinga emocinė parama, mušami lazdomis, uždaromi į karcerius. Sovietinis palikimas? Jei taip, jaunoji karta – pirmyn! Įpūskite naujų vėjų į seną, supuvusią sistemą! Jei ne, senoji karta, parodykite jaunimui, kokiais humaniškais būdais buvo dirbama tarybinias metais ir pasiekima gerų rezultatų – taikaus įgaliųjų, neįgaliųjų, sveikųjų ir sutrikusiųjų gyvenimo vienoje visuomenėje.

Na, pradžiai tiek užteks? Manau, jog taip. O dabar laukiu straipsnių su tokiomis antraštėmis: „Lietuvis tiesia ranką broliui: „Maisto bankas'“ šiais metais aprūpino visus skurstančiuosius dvigubom porcijom, liko ir ateinantiems metams“, „Lietuva pagaliau tampa šalimi be vaikų globos namų“ bei „Permainos socializacijos centruose: situacija pagaliau ima panašėti į Europos standartus“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!