2015 metų pavasarį į žvėryniečių susivienijimą „Žvėryniečiai“ kreipėsi ilgametė Žvėryno gyvenotoja, kuri atkreipė Susivienijimo dėmesį į šią iniciatyvą. Gyventoja papasakojo Susivienijimo pirmininkui Edgarui Skrebei, jog prieš pusę amžiaus pačioje saloje veikė populiarus paplūdimys, o ji nuo senųjų vadinta Bebrų Sala. Iš šio pasakojimo buvo aišku, kad vyresnę Žvėryno kartą nuliūdintų kitokio nei Bebrų salos pavadinimo oficialus registravimas.

Žvėryniečių susivienijimas kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją ir su ja priėjo bendrą nuomonę, kad Johno Lennono pavadinimas salai yra visiškai netinkamas. Komisijos nariai papasakojo, kad yra istorinių šaltinių, kurie teigia, jog XIX a. sala galėjo būti vadinta Naujoji Rėva, tačiau tikslių duomenų, ar tai būtent ta sala, nėra išlikę. Atsižvelgdama į žvėryniečių susivienijimo „Žvėryniečiai“ pirmininko Edgaro Skrebės išsakytus argumentus dėl faktinio ilgamečio pavadinimo naudojimo ir jo pagrįstumo bei tinkamumo pagal kalbines normas, o taip pat į pastebėjimą, kad gamtos objektų pavadinimai dažniausiai ir yra užrašomi iš gyvosios kalbos, bet ne naujai sukurtų, nepagrįstų asmeninių iniciatyvų, Valstybinė lietuvių kalbos komisija nutarė pritarti Bebrų salos pavadinimo registravimui.

Išgirdusi minėtus argumentus, šiai iniciatyvai pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybė. Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija 2015 m. liepos 16 d. posėdyje pritarė Žvėryniečių susivienijimo pirmininko iniciatyvai, todėl Aplinkos apsaugos agentūra, pagal Susivienijimo parengtus dokumentus, nutarė įregistruoti Bebrų salos pavadinimą į Lietuvos Respublikos upių, ežerų ir tvenkinių kadastrą. Nuo šiol Bebrų salos pavadinimas yra oficialus ir bus spausdinamas planuose, žemėlapiuose ir visuose dokumentuose.

„Žvėryniečių susivienijimas „Žvėryniečiai“ mano, jog Johno Lennono buvo nuostabus muzikantas ir jo muzika įkvėpė visą pasaulį, tačiau siekia, kad Žvėrynas išliktų kuo labiau autentiškas, o senųjų jo gyventojų atmintis būtų gerbiama ir tinkamai įamžinta. Mes negalime leisti, jog gamtos objektų pavadinimai būtų kieno nors asmeninių norų ar ambicijų taikiniu, turime gerbti istoriją, saugoti palikimą ir visą gamtą apskritai“ sakė Žvėryniečių susivienijimo „Žvėryniečiai pirmininkas Edgaras Skrebė.