Gaisras kilo penktadienio pavakarę, kai dar ne visi buvo suspėję po darbų grįžti namo. Degė butas trečiame aukšte, bet apdegė ne vienas kaimyninis butas: antrame, trečiame, ketvirtame aukštuose, kiti – supilti vandeniu ir aprūkę. Ugnis kilo stulpu į viršų ir nukentėjusiųjų be galo daug, skilo net viršutinių aukštų langų stiklai“, – rašė viena iš gyventojų.

Devynaukščio gyventojai suprato, kad namas degė, kai butuose pradėjo jausti dūmų kvapą.

„Atidariau duris ir jau ketinome bėgti iš buto, bet laiptinėje buvo pilna dūmų, negalėjome išeiti, gyvename aukščiau nei gaisro vieta. Visi susibūrėme įstiklintame balkone, veidus užsidengėme drabužiais, per juos ir kvėpavome, nes dūmų buvo pilna visur. Labai bijojome, bet atvažiavo gaisrininkai“, – pasakojo gyventoja.

Tik pamatę kelis gaisrininkų automobilius, kurie ėmė namą gesinti iš autocisternų, moteris rašo šiek tiek nurimo.

Po gaisro praėjus kelioms dienoms, namo gyventojai dėkoja gaisrininkams ir siunčia padėkos tekstą.

„Vilniaus miesto Taikos g. 20 gyventojų vardu prašome pareikšti padėką gaisrininkų komandoms dalyvavusioms gesinant gaisrą penktadienį, lapkričio 13 d., mūsų name. Esame nuoširdžiai dėkingi gaisrininkams už operatyvumą, drąsą, profesionalumą ir visokeriopą pagalbą namo gyventojams. Linkime jiems sveikatos ir sėkmės jų sunkiame darbe. Mes nežinome, kurios gaisrininkų komandos dalyvavo gesinant gaisrą mūsų name, tačiau tikimės, kad Jūs išsiaiškinsite ir ne tik padėkosite mūsų vardu, bet ir tinkamai įvertinsite jų darbą“, – rašoma padėkoje.