Viskas prasidėjo nuo to, kad aš, kaip ir visi žmonės Visų šventųjų dieną diena, lankiau artimųjų kapus. Šią dieną pervažiavau pusę Lietuvos. Visuose miestuose policijos pareigūnai dirbo nepriekaištingai – tvarkingai apsirengę, tvarkingai atrodantys, visi išlipę iš tarnybinių automobilių reguliavo eismą ir padėjo vairuotojams bei pėstiesiems. Pamaniau, pagaliau turime policiją, kuria galime didžiuotis. Tačiau mano nuomonė pasikeitė, kai atvykau į Kauno rajoną prie Jonučių kapinių.

Prie šių kapinių privažinėjau maždaug 15 val. 30 min. ir važiavau link kapinių Ramybės gatve. Minėtoje gatvėje buvo didelė automobilių spūstis, automobiliai vos judėjo. Pamaniau, didelės kapinės, todėl ir susidaro automobilių spūstys. Bet mano nuomonė greitai pasikeitė.

Važiuodamas Ramybės gatve, pasukau į dešinę priešais automobilių stovėjimo bei prekybininkų aikštelę, sustoti aišku nebuvo vietos, todėl labai lėtai važiavau link Mizaros gatvės, ieškodamas kur pastatyti automobilį. Jau visai šalia Ramybės g. Mizaros g. sankryžos pastebėjau iš stovėjimo vietos išvažiuojantį „Opel“ markės mėlyną automobilį, kurį vairavo labai garbaus amžiaus vyriškis. Galvoju, gerai, žmogus išvažiuos ir aš galėsiu atsistoti į jo vietą. Tačiau matėsi, kad garbaus amžiaus vairuotojas į gatves automobiliu išvažiuoja labai retai. Jis niekaip negalėjo pajudėti iš stovėjimo vietos, nors labai stengėsi, pusę automobilio išvairavo į Ramybės gatvę ir visiškai uždarė eismą šioje gatvėje. Gatvėje automobiliai visiškai nejudėjo kelias minutes, už manęs susidarė milžiniškos spūstys, automobilių vairuotojai pradėjo naudoti garso signalus. Tokioje betvarkėje stovėjome maždaug penkias minutes.

Oras buvo puikus, temperatūra siekė apie 12 laipsnių šilumos, dar gana stipriai švietė saulė. Labai papiktino tai, kad maždaug už 20 metrų stovėjo policijos automobilis „Mitsubishi“ ir jame nuleidę galvas sėdėjo du pareigūnai, kurie visiškai nereagavo į susidariusią situaciją. Aš su kitu vairuotoju išlipę iš savo automobilių, nors ir nemokėdami, šiek tiek pareguliavome eismą, kad už vairo sėdintis senyvo amžiaus vairuotojas galėtų išvažiuoti iš stovėjimo vietos. Jam išvažiavus pagaliau pastačiau savo automobilį, o po to ir pajudėjo susidariusi transporto spūstis.

Eidamas aplankyti artimųjų kapų praėjau pro pat prieš tai minėtą policijos automobilį. Praeidamas pamačiau, kad už vairo sėdintis pareigūnas įnikęs laikydamas rankose maigo išmanųjį telefoną, o šalia vairuotojo sėdintis pareigūnas, kažką žaidžia su nešiojamuoju kompiuteriu. Kiek žinau, pagal Generalinio komisaro įsakymą, pareigūnams nesant tarnybiniam būtinumui, bei esant palankiomis oro sąlygomis, draudžiama sėdėti tarnybiniame automobilyje. Taip pat Generalinis policijos komisaras viešoje erdvėje nuolat akcentuoja, kad pareigūnai nesėdėtų tarnybiniuose automobiliuose, nuolat būtų matomi bei padėtų žmonėms. Abu sėdi automobilyje sutelkę dėmesį į rankose laikomus daiktus. Na, galvoju, pareigūnai ne tik kad nesiteikia išlipti iš automobilio, bet net nesidairo, kas vyksta aplinkui. Mano artimųjų kapas visai šalia Ramybės gatvės, todėl nuo jo puikiai matyti minėtas policijos automobilis ir jame sėdintys pareigūnai. Ir ką jūs galvojate? Maždaug valandą pabuvus prie artimųjų kapo, pareigūnų pozicija nepasikeitė, jie ir toliau abu sėdėjo tarnybiniame automobilyje ir visiškai nereguliavo eismo bei neužtikrino viešosios tvarkos.

Vyriškis tikino, kad po to jo kantrybė trūko ir jis policininkus filmavo apie 20 minučių. Jo teigimu, po 15 minučių vienas iš pareigūnų trumpam išlipo iš automobilio, tačiau skaitytojui pasirodė, kad jis atrodė netvarkingai. Po to, skaitytojo teigimu, pareigūnai pajudėjo automobiliu be saugos diržų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistę Odetą Tumelytę.

„Dėkojame už suteiktą informaciją ir parodytą pilietiškumą. Organizuodami policines priemones atkreipsime dėmesį į išsakytas pastabas. Tikimės ateityje išvengti tokių nesklandumų. Nusiskundimų dėl pareigūnų darbo savaitgalio metu kapinių prieigose negavome“, – situaciją pakomentavo ji.

Norite patarti ar pasidalinti savo pasakojimu? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažintis“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: