Semeliškių miestelis – vienas seniausių Lietuvoje, įkurtas 1276 m., jo senasis išplanavimas su beveik trikampe aikšte ir XIX a. pabaigos gatvių tinklas saugomi kaip urbanistikos paminklas.

Semeliškiečiai didžiuojasi, kad miestelyje stovi viena seniausių šalyje medinių bažnyčių, džiaugiasi kad yra gimnazija, vaikų darželis, paštas, ambulatorija, kultūros klubas, biblioteka. Semeliškių bažnyčioje kabo ir vienas seniausių Lietuvoje varpų, ji garsėja šv. Roko atlaidais ir stebuklingu Šv. Roko paveikslu, kurį puošia 24 votai, padėkos už pagydymus bei kitas malones, ženklai.

Pastaraisiais metais miestelis gražiai tvarkomas. Tai daro ir miestelio senbuviai, ir naujakuriai. Semeliškės pelnytai didžiuojasi tradicine, jau keturiolika kartų vykusia kultūrinių renginių savaite „Nuo šv. Lauryno iki šv. Roko“, kurią organizuoja kultūros darbuotojų Antano ir Silvos Bielskių šeima, čia atvykusi bene prieš 18 metų.

Minėti atlaidai rugpjūčio mėnesį – tradicinis giminių suėjimo laikas, tad Bielskiai sumanė tuo metu rengti festivalius. Visą savaitę Semeliškėse vyksta skirtingų žanrų renginiai. Šiemet per festivalį koncertavo Liudas Mikalauskas, M. K. Čiurlionio kvartetas, Evelina Sašenko, apdovanoti kasmet renkamų gražiausių sodybų ir gėlynų savininkai, vyko lazerių šou, šokių pamokos, diskoteka, koncertavo grupė „69 danguje“. Sutikite, tokie festivaliai sutraukia skirtingo skonio žmones ir garsina miestelį, skatina susitikti gimines.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Rašinys skirtas konkursui „Didžiuojuosi savo gimtuoju miestu arba kaimu!“