DELFI paprašė jais pasidalinti. Moteris pasakojo, kad ligoninėje kartu su atžala lankėsi birželį. Kadangi ji ligoninėje nakvojo, ryte sulaukė pusryčių, kurie moterį labai nustebino.

„Kai atnešė pusryčius, net išsigandau pamačiusi, pamakalavusi šaukštu net nesupratau, ten košė ar sriuba. Taigi, mamytei teko batonas su sviestu, vaikučiui – neaiški košytė. Daugiau nieko neturėjau, tad pabandžiau suvalgydinti vaikui du šaukštus – daugiau nevalgė. Paskambinau mamai ir paprašiau, kad atneštų normalaus maisto. Apie arbatą ar kompotą net nešneku – tiesiog pasaldintas vanduo su skoniu“, – pasakojo moteris.

Nuotrauką su tokiais pat pusryčiais atsiuntė vėliau toje pat ligoninėje apsilankiusi jos draugė.

Skaitytoja stebėjosi, kodėl ligoninėje patiekiamas toks maistas. „Jeigu jau esam Europos Sąjungoje ir jeigu jau padėtis gerėja, tai kodėl ES projektai pradedami ne nuo esminių dalykų, kaip normalus maitinimas ligoninėse, darželiuose ir pan. Kodėl yra vis dar palaikoma sistema, kuri buvo sovietiniais laikais?“, – piktinosi ji.

DELFI dėl šio bei kitų skaitytojos išdėstytų klausimų kreipėsi į Utenos ligoninę, kuriai persiuntė ir gautą nuotrauką. Jos atstovų teigimu, dėl ligoninėje tiekiamo maisto ypatingų nusiskundimų negaunama. Ligoninės atstovai stebėjosi, kodėl mama skundą pateikė praėjus trims mėnesiams po apsilankymo ligoninėje ir apgailestavo, kad ji liko nepatenkinta įstaigoje suteiktomis stacionarinio gydymo paslaugomis. Ligoninės atstovų teigimu, paciento mama ligoninei nesiskundė.

„Dėl pacientų dietinio maitinimo, kurį ligoninė perka iš konkursą laimėjusio tiekėjo, ypatingų nusiskundimų negauname. Apgailestaujame ir suprantame, kad sveikiems, stipriau pavalgyti pratusiems maitinimas gali pasirodyti nepakankamas, arba dėl dietinių reikalavimų (↓druskos, ↓cukraus) maistas neskanus. Maitinimas pagal P1 dietą skiriamas visiems tėvams slaugantiems sergantį vaiką iki 3 metų amžiaus.

Ligoninės administracija periodiškai kontroliuoja ligoniams pateikiamo maisto temperatūros, porcijų dydžių, energetinės vertės atitikimą normatyvams. Apklausiant pacientus esame sulaukę ir pasiūlymų maitinti picomis...“, – teigiama ligoninės komentare.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate atsidūrę panašioje situacijoje? Pasidalinkite! Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2042)