Prieitas liepto galas

Jautrus laiškas prieglaudos gyventojams paviešintas socialinio tinklo „Šiaulių letenėlės“ paskyroje gali sugraudinti kiekvieną.

Mielas Tiuzekai, Karaliau Meu, Rududuk, Ela, Aukle… Sunku glostant tave į akis tau pasakyti to, ko galbūt dabar tu nesuprasi, ir kodėl taip sunku ir byra ašaros, o tu laižai man delną guosdamas, kodėl aš tokia, stengsiuosi paaiškinti…

Tavo stotelė pas mus Letenėlėje buvo laikina, tu čia patyrei džiaugsmų, atradimų, susiradai draugų, stengiamės tave išvaduoti iš vieno ar kito negalavimo, buvai gydomas, lepinamas, prižiūrimas pagal visas savanorių išgales ir svarbiausia – mylimas… Nuo šios dienos tu turi mėnesį laiko, kad kažkas tave pastebėtų, norėtų pasiimti su visam, ar bent laikinai priglaustų.

Tai mūsų užduotis nors ir atrodo utopiška ir neįmanoma, bet jei mes tau nesugebėsime rasti namų ar bent laikiną prieglobstį, tu spalio 15 d. atsidursi ten, kur kažkada tavo buvę žmonės pasmerkė /atidavė tave į mirtį – į Gruzdžių karantinavimo tarnybą… Ten tu pabuvosi labai trumpai, atimtas iš mūsų ir išvežta … užmigdyti… O tiek turėjome vilčių tau, tavo antram ar net trečiam šansui iš naujo gyventi!

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nurodė, kad iki spalio vidurio prieglauda privalo apleisti patalpas.

Gamtininkas Vytautas Uosis, norėjęs prisidėti prie prieglaudos veiklos, taip pat niekuo negali padėti, Šiaulių rajono savivaldybė nelinkusi šiam bendram reikalui ieškoti patalpų, todėl jo rankos – surištos.

Panašu, kad situacija priėjo liepto galą, todėl net pati „Šiaulių letenėlės“ įkūrėja Orinta Jazdauskaitė kalbėdama sunkiai tramdo emocijas. Mergina pastebi, kad viešas kalbėjimas nepadeda ir gyvūnėliai sulaukia tik žmonių gailesčio, o tai problemos neišspręs: „Žmonės, mums nereikia gailesčio, mums ir ypač jiems žūt būt reikia pagalbos ir gan apčiuopiamos!“

Užkirsti keliai gelbėtis

220 keturkojų šios prieglaudos dėka surado naujus namus, tokios sėkmės negalėjo tikėtis niekas. Nepaisant sėkmingos veiklos, prieglaudai užkirstas kelias. Šiaulių rajono savivaldybė nesugebėjo prisidėti niekuo, kad ši įstaiga gyvuotų. Svarbiausia prieglaudos misija – surasti namus likusiems gyvūnams, mat 40 kačių ir 30 šunų gyvybės kybo ant plauko.

Prieglaudos reikalais besirūpinantis Raminta Šatikaitė viliasi, kad viskas dar gali pasikeisti. Rugsėjo pabaigoje prie Talkšos ežero buvo numatytas koncertas, skirtas surinkti lėšoms, tačiau Šiaulių savivaldybė užkirto kelią netgi koncertui. Sprendimas argumentuotas – prieglauda nebeegzistuoja.

Nepaisant to, Raminta teigia, kad lėšos vis tik bus renkamos. „Lėšas rinksime parodoje „Ką veiki?“, kuri bus rengiama rugsėjo 10 dieną Šiaulių arenoje, taip pat Šiaulių dienose“, – teigė mergina.

„Šiaulių letenėlės“ kolektyvas kreipiasi į visuomenę su pagalbos prašymu. Trūksta informacijos, žinių apie dovanojamą, nuomojamą ar bent laikiną gyvenamą pastatą Šiauliuose ar netoli jų, kur prieglauda galėtų įsikurti, kitu atveju būtina surasti namus likusiems gyvūnams. Žmonės, turintys vilčių, kviečiami jomis pasidalinti asmeniškai su prieglaudos įkūrėja Orinta Jazdauskaite (tel. 8 618 39 569).

Daugiau prieglobsčio ieškančių gyvūnų ieškokite „Facebook“ paskyroje Šiaulių letenėlė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!