Savo neatlygintiną pagalbą pasiūlėme visiems Vilniaus vaikų globos namams, nes suprantame, kad gal kažkuriems mūsų įgūdžiai gali netikti. Informaciją apie kontaktus susirinkome internete.

Į vienus kreipėmės elektroniniu būdu per sistemą, o kitiems siuntėme elektroninį laišką. Deja, užklausų rezultatas nuvylė... Atsiliepė tik dviejų globos namų atstovai: Vilniaus Minties vaikų socialinės globos namų atstovas ir Visų Šventųjų parapijos vaikų laikinosios globos namų atstovė. Bet per savaitę taip skambučio ir nesulaukta...

Vadinasi, arba Vilniaus vaikų globos namai yra viskuo aprūpinti (kas, žinoma, labai džiugintų), arba administracinis darbas tiesiog atsainiai atliekamas, o rezultatas – jau nuspėjamas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus Minties vaikų socialinės globos namų direktorę Gintarę Tučkuvienę, kuri patikino, kad pagalba vaikų namams – tiek jos vadovaujamiems, tiek kitiems – tikrai reikalinga:

„Mes tikrai kreipsimės, bet dabar buvo labai nepalankus metas – vasaros atostogos. Nesakau, kad niekas nedirba, bet, pavyzdžiui, mes tuo metu buvome išvežę vaikus prie jūros – labai daug mūsų žmonių buvo išvažiavę, tad mes tik atsakėme. Labai daug ko reikia ir manau, kad ir kitiems globos namams visko reikia“, – kalbėjo G. Tučkuvienė. Pasak jos, vasara – atostogų metas, tad dėl šios priežasties sunku pradėti ką nors organizuoti ir lengviau tai daryti rudenį, tačiau pagalbą jų globos namai mielai priima.

Visų Šventųjų parapijos vaikų laikinosios globos namų direktorė Lina Jurkaitė sakė nenorinti kalbėti už kitas globos įstaigas, tačiau ji pati su pagalbą siūliusiu Linu susitinka jau pirmadienį.

„Mes kiekvieną kartą džiaugiamės, jeigu yra galimybė, jeigu kažkas nori prisidėti prie globos namų gėrio (…)“, – kalbėjo globos namų direktorė. Ji sakė, kad jų globos namuose šiuo metu atliekamas remontas, tad dar susitars, kaip įmonė galėtų padėti – pamokymais, fizine hėga ar medžiagomis.

„Nesvarbu, kokia įmonė kreipėsi, tai yra labai džiugiu, nes tai yra papildoma galimybė globos namams)“, – sakė ji.