DELFI skaitytojai Aistei pasidžiaugus, kad jau kelis metus iš eilės ji su šeima dviem savaitėm važiuoja atostogauti į Valensijos regioną Ispanijoje, kur atostogos keturiems žmonėms atsieina apie 1448 eurų (apie 5000 litų), ir kiti skaitytojai pasidalino patirtimi, kiek išleidžia atostogaudami Ispanijoje.

Atostogos – už 2000 eurų

Pasak į Andalūziją kelionę planuojančios Linos, trise jie per dvi savaites planuoja svetur išleisti apie 2000 eurų.

„Po savaitės važiuojame atostogauti į Ispaniją, Andalūziją, trijų asmenų šeima. Viena savaitė bus skirta aplankyti miestus kaip Grenada, Sevilija, Kordoba ir t.t., o antra savait4 – paplūdimiui. Viešbučių ieškojau iš anksto, pavyzdžiui, praleisim 2 naktis Sevilijoje – 40 eurų už parą 4 žvaigždučių viešbutyje miesto centre. Galima buvo rasti ir pigesnių variantų, bet norisi komforto.
Antrai savaitei išsinuomojome 45 kv.m. butą prie jūros už 400 eurų. Nesiruošiam kiekvieną dieną valgyti restoranuose, susirasim turgų, ryte – vaisiai, per pietus pasigaminsim salotų, o vakare kartais galima ir į restoraną. Dabar tiek informacijos internete, forumuose. Net restoranus susiradau „Trip advisor“, išsirenkau pagal kainą ir pagal teigiamus komentarus. Pavyzdžiui, netoli Alikantės miesto mums pakeliui restoranas, kuris savo rajone yra nr. 1 iš 351, paelja kainuoja apie 6 eurus. Užtenka pasižiūrėti į kainas Lidl.es kataloge. Planuojam išleisti apie 2000 eurų dviem savaitėms, įskaičiuojant transportą, netaupant, bet sau leidžiant nueit į muziejų, paplaukiot su delfinais Gibraltare ir t.t. Gerų visiems atostogų!“, – pasakojo moteris.

Kitas komentatorius, prisistatęs slapyvardžiu „Taip“, atostogų taip pat planuoja judėti ta pačia kryptimi kaip ir Lina – į Andalūziją. Jis išvardino, kokias išlaidas jau patyrė – kiek mokėjo už skrydį bei nakvynę.

„Skrydžiai – apie 170 eurų, jei pirkai iš anksto, dabar jau daugiau nei 200 eurų asmeniui. Apartamentai/ viešbutis šeimai prie jūros – vidutiniškai 50 eurų (rugsėjui), kai kur – ir su pusryčiais. Ar pigu butukas už 400 eurų? Manau, kad ne pigu, jei viešbutį su virtuve ir balkonu su vaizdu į jūrą gauni už 40-50 eurų parai. Važiuosim savaitei, judėsim per visą Andalūziją, už 1800 eurų planuojam paatostogauti keturiese“, – pasakojo atostogas planuojantis skaitytojas.

Kiek kainuoja maistas?

Šiuo metu Andalūzijos kurortiniame miestelyje esantys skaitytojas, prisistatęs vardu „Faktai“ išvardino, kokių kainų galima tikėtis į Ispaniją – dienos pietūs ten daug brangesni nei Lietuvos sostinėje: „Dienos pietūs 1 asmeniui – nuo 9 euru iki 15 (1 gėrimas įskaičiuotas arba ne). Ispaniški pusryčiai – nuo 3 eurų (kava, skrudinta duona su trintu pomidoru ir maža stiklinė apelsinų sulčių). Stiprus gėrimas su „Cola-cola“, „Fanta“ vidutiniškai – 5 eurai. Žuvies patiekalai – nuo 9 eurų. Mėsa – kiauliena, jautiena – nuo 8,50 eurų. Šviežios apelsinų sultys – nuo 2 eurų.

Vandens parkas – 23 eurai suaugusiajam, po pietų nuo 16 val. – nuolaida. Autobusas miestelyje – 1,20 eurų į vieną pusę. Vyno butelis bare – nuo 8,50 eurų. Parduotuvėje – nuo 1 euro, bet šis naudojamas tik patiekalų gardinimui. Nuoma 2 miegamųjų kambarių šiuo metu – nuo 350 eurų už savaitę. Šiluma – 38 laipsniai karščio kiekvieną dieną, naktį – vos mažiau“.

Klausiame Jūs – o kur planuojate atostogauti jūs – Lietuvoje ar užsienyje, kiek išleisite? O gal jau atostogavote ir galite pasidalinti įspūdžiais? Tai galite pasidalinti žemiau, arba dalyvaudami konkurse „Atostogos, po kurių teko tik gailėtis, kodėl nelikau namie“, jo laimėtojui atiteks puikus prizas – poilsis Anykščių SPA!

Laukiame jūsų įspūdžių el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)