Man visuomet patikdavo ir patinka gražios merginos ir moterys. Tą galiu pasakyti ir apie savo pašnekovę – po pasaulį keliaujantį modelį Gabrielę. Nors atradau ją ne dėl jos išskirtinio grožio, o dėl tekstų. Įdomus žmogus nelieka nepastebėtas.

Ilgai netrukus uždaviau Gabrielei keletą klausimų.

– Tavo pasisakymus dažnai pasigauna ir cituoja žiniasklaida. Kaip manai, kodėl?

– Sunku pasakyti. Tas nuolatinis žurnalistų perfrazavimas ir elementaraus teksto nesuvokimas dažnai naikina nervų ląsteles. Bet neneigsiu – malonu. Mano, „visiško nulio“, pasisakymai yra kažkam įdomūs. Galbūt dėl to, kad dažnai nesutinka su kitų „nulių“ nuomone.

Juk dabar populiaru iš nieko padaryti skandalą.

Taipogi jaučiamas didelis temų ir naujienų trūkumas lietuviškos žiniasklaidos padangėje. Matyt žurnalistikos studijų programoje dažnai trūksta praktikos ir pavyzdžių, kaip rašomi straipsniai, todėl paprasčiau kopijuoti kitų mintis, pasirodančias viešoje erdvėje.

Kita vertus – kokia publika, tokie ir straipsniai.

– Minėjai tam tikrą susireikšminimo bangą. Papasakok apie ją šiek tiek plačiau. Vardų, kuriuos man minėjai, galime ir neminėti, – nusišypsau.

– Banga vadinu idiotišką „žvaigždės“ be visiškai jokio talento garbinimą. Visi kaip ir supranta, kad jis/ji neturi nieko išskirtinio, tačiau vis tiek seka naujienas, skaito straipsnius ir rašo komentarus, tiesa, ne visada teigiamus. Beje, tokios „įžymybės“ išlaiko dėmesį vos keletą metų, nes vėliau tiesiog atsibosta arba yra pakeičiamos.

– Ok. How about that (liet. o jei taip): vis daugiau ir daugiau žmonių nori pasisakyti, atsiranda tam tikros, galima sakyti, stovyklos. Ko žmonėms trūksta? Na, išskyrus protą, kurio trūksta daugeliui.

– Bet stovyklauti smagu. Galbūt „stovyklautojams“ trūksta veiklos, o gal dėmesio? Juk jei surezgi gerą laužavietę, t.y. išvystai konfliktą, žiniasklaida būtinai papils žibalo į ugnį. Dėl to (vėl) iš niekur padaromas skandalas, taigi, stovyklautojai bežaisdami dar ir reklamos gauna. O blogos reklamos nėra.

– Kuo nori būti užaugusi?

– J.S Lecas sakė, kad neraštingieji priversti diktuoti, todėl apie ateitį nešnekėsiu, tiesiog diktuosiu toliau.

– Kurie žmonės normalesni: iš miesto ar iš kaimo?

– Vėlgi pasinaudosiu citata: Kurtas Vonegutas „Titano sirenose“ prašė nesakyt tiesos ir žadėjo tokios irgi neminėt. Tai gal susilaikom nuo šio klausimo?

O jei rimčiau, tai turėčiau paklaust, Lietuvos kaimo ar užsienio? Pati gyvenu kaime ir atsiprašau, bet nieko gero apie kitus kaimiečius negaliu pasakyti. Nors tai galbūt mano problema, kad aš nepritampu? – juokiasi Gabrielė. – Manau, žmonės iš miesto labiau „open minded“ (liet. atvirai mąstantys), bet kai ieškai, visur galima rasti „deimantų“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti nuomone> Tai galite padaryti el.paštu pilieciai@delfi.lt.