Kelionė į Gedimino pilį vos nesibaigė nelaime. Su vaikais ketinome smagiai praleisti laiką Vilniuje. Pagrindinis kelionės tikslas ir vaikų noras buvo aplankyti Gedimino pilį. Tačiau mano penkerių metų sūnui taip ir nepavyko pasiekti kelionės tikslo. Lipant į Gedimino kalną vaikai panoro nusifotografuoti ant pakeliui pamatytų akmeninių laiptų.

Penkiametis sūnus buvo vikriausias, todėl laiptais užbėgo pirmas. Atbėgę iš paskos radome vaiką, įkritusį į akmenimis grįsta pilną vandens šulinį. Mūsų žiniomis, šulinio gylis galėjo būti pakankamas, kad Lietuvos žymias vietas lankantis 116 cm ūgio penkiametis berniukas nuskęstų.

Esame laimingi, kad ten, kur veda laipteliai, neleidome patikrinti vaikams vieniems patiems, o sekėme iš paskos ir dėl to laiku atsidūrėme ten, kur prieš mus dar turėjo pabuvoti tvarka ir saugumu besirūpinantys atsakingi asmenys ir užkirsti kelią tokioms nelaimėms.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipusis į Lietuvos nacionalinį muziejų, kurio vienas iš ekspozicinių padalinių yra Gedimino pilies bokštas, jo atstovai komentaro apie šią situaciją nepateikė.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija nurodė, kad apie šį įvykį nebuvo informuota.

„Nusiskundimų, kad Gedimino kalno šaltinėlio vieta galinti būti pavojinga, iki šiol neesame gavę. Direkcijos darbuotojai šią vietą apžiūrės ir įvertins esamą situaciją galimo pavojaus gyvybei aspektu. Apie priimtus sprendimus informuosime Lietuvos nacionalinį muziejų, kuris turto patikėjimo teise valdo šaltinėlį su laiptais ir atraminėmis sienutėmis“, – nurodoma Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos komentare.

DELFI fotografų nuotraukos: