Moteris pasakojo, kad būsimasis pareigūnas iškarto po eismo įvykio pribėgo ir pasiteiravo, ar reikalinga pagalba, padėjo moterį iškelti iš sumaitoto automobilio, ištraukė asmeninius moters daiktus.

Kursantas matė avariją, todėl moteriai pažadėjo būti liudytoju ir paliko savo kontaktinius duomenis, nes pats skubėjo į mokslus ir negalėjo laukti policijos patrulių automobilio.

„Esu labdaringos organizacijos „Vaikai – motinai žemei“ įkūrėja, prezidentė. Mūsų asociacijai „dingusių“ asmenų paieška ne naujiena, todėl paprašiau kolegų surasti mano angelą sargą. Paaiškėjo, kad jis Lietuvos policijos mokyklos kursantas. Esu jam labai dėkinga. Nors buvo daug žmonių mačiusių įvykį, jis vienintelis sutiko pagelbėti. Tik tokie angelai sargai sugebės atstatyti žemėje taiką, meilė, grožį. Kuo daugiau tokių angelų bus, tada aš senolė galėsiu be baimės vaikščioti vakarais ir ramiai sėdėti ant suolelio, kad ir pačiame tamsiausiame gatvės kampe“, – laiškelyje rašė V. Balažienė.

Moteris taip pat padėkojo kursanto dėstytojams, kurie jaunimą nukreipia tinkama kryptimi, kad jie tampa savo šalies patriotais.

„Visus jūsų mokyklos kursantus stipriai apkabinu ir linkiu sveikatos, išminties, ryžto, siekti tiesios“, – linkėjo V. Balažienė.