Susituokę gyvename 8 metus, prieš tai dar porą metų draugavome. Mūsų finansai nuo pat pradžių buvo bendri, bet kartu – kiekvienam savo. Vyras turi savo kortelę, aš turiu savo. Mano atlyginimas yra naudojamas buičiai gerinti, mokesčiams, maistui, drabužiams ir viskam, kam reikia, vyro atlyginimas – santaupos.

Jeigu perkam didesnį daiktą (automobilį, baldus, buitinę techniką), tuomet jau imam iš vyro santaupų, tiesa, dar automobilių kuro bakus visada pripildo vyras. Jeigu pritrūksta pinigų, niekada niekada jų neprašau iš savo vyro. Sakysit, kvaila, juk viena šeima... Gal ir taip, bet man patinka būti nepriklausomai, negaliu per save perlipti prašydama vyro pinigų, nes aš galiu pati.

Uždirbu tikrai gerokai daugiau nei mano vyras, tačiau jam sakau, kad mano atlyginimas yra toks pats, koks ir jo, kad būtų ramu. Kad turėčiau savo pinigų juodai dienai ar šiaip, na, jeigu ko nors užsinorėčiau, o imti iš šeimos lėšų būtų nesmagu. Nesam milijonieriai, bet tikrai nesiskundžiam, abu baigėm mokslus, turim darbus, per 5 metus išsimokėjom paskolą namui, turim du automobilius ir tikrai nieko netrūksta.

Visada stengiuosi pabrėžti, kad šeimos laimė priklauso ne nuo turimų pinigų kiekio, o nuo vienas kito supratimo. Pinigus, kad ir kaip banaliai tai skambėtų, galima uždirbti, o santykių už jokius pinigus nenupirksi. To mokau ir savo vaiką – mieliau dirbti darbą, kuris tau yra įdomus ir mielas, kad ir mažiau apmokamas, bet būti laimingu, negu nešti namo didesnį atlyginimą, bet visada bambėti. Kol kas biudžetą susitvarkom puikiai, aš žinau, kad ir kas nutiktų, sugebėčiau pasirūpinti tiek savimi, tiek sūnumi, o tai moteriai leidžia labiau pasitikėti savimi.

Būti finansiškai nepriklausoma nuo savo vyro yra puikus jausmas, o ir vyras dėl to tik labiau mane gerbia ir žino, kad niekada pinigais prisirišti prie savęs negalės. Visoms moterims linkiu uždirbti tiek, kad sugebėtų išlaikyti save ir savo vaikus. Viskas įmanoma, reikia tik noro ir pastangų, o vyrui nebūtina žinoti, kiek uždirbam, kiek kainavo mūsų batai ar sijonas, juk tai mūsų pinigai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Laikai, kai moteris stovėdavo prie puodų, o vyras į namus nešdavo pinigus, seniai baigėsi. Ne paslaptis, kad dabar karjeros siekiančios moterys geba savo atlygiu pranokti partnerius, o pinigų kai kurios sėkmingai gyvenančios poros namie į bendrą katilą nepila – kiekvienas turi savo.

Panašu, kad tereikia susitarti, tačiau kai kurios moterys atsiliepia, kad jaučiasi nepatogiai, uždirbdamos daugiau nei vyras. Kiti sako, kad blogai vyrams, kurie nesugeba finansine padėtimi prilygti moteriai. Kviečiame jus padiskutuoti klausimu, kas turėtų uždirbti daugiau ir kokia padėtis yra Jūsų šeimoje.

Moterys, jei gaunate daugiau, ar atskleidžiate, kiek uždirbate, savo vyrams? Stipriosios lyties atstovai, kokia Jūsų nuomonė – ar būdami šalia už jus turtingesnės moters kompleksuojate? Porų prašome pasidalinti intymiu, bet jaunoms šeimoms itin svarbiu klausimu – kaip tvarkote biudžetą: ar jis bendras, ar atskiras, kas moka už didžiuosius šeimos pirkinius, o gal vienas kitam pranešate net apie įsigytą naujų batų porą?

Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santuoka“, mintimis taip pat galite pasidalinti naudodamiesi nuoroda žemiau iki balandžio 15 d.

Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo kovo 25 d. iki balandžio 15 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. balandžio 16 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – 3 mėnesių pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.