„Neste“ kolonėlėje filmuojami klientų kortelių kodai! Kas gali pasinaudoti šia informacija?“, – rašė pasipiktinęs vyras.

Jis pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti, kad degalinėje stebėjimo kamera iš tiesų nukreipta į tą pusę, kur stovi aparatas, kuriuo galima susimokėti už kurą.

DELFI situaciją, ar taip įtaisytos kameros kelia pavojų klietų finansiniam saugumai, pakomentavo „Neste Oil“ Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys.

Pasak jo, „Neste Oil“ automatinėse degalinėse vaizdo stebėjimas vykdomas, siekiant užtikrinti visapusį saugumą.

„Sumontuotos kameros filmuoja degalinės teritoriją – matomi klientai, jų automobiliai, kolonėlės, pinigų terminalai. Kameros neturi techninių galimybių užfiksuoti pinigų terminale įvedamo PIN kodo. Pinigų terminalo klaviatūra įrengta pagal visus reikalavimus – kad renkami skaičiai nebūtų matomi iš šono, klaviatūra turi specialius įgilinimus.

Klientai, naudodamiesi pinigų terminalu, turėtų laikytis pagrindinių saugumo rekomendacijų – saugoti savo kortelę ir jos PIN kodą, patikrinti nurodytą sumą prieš įvesdami kodą, stebėti atsiskaitymo operaciją. Kilus klausimams, prašome kreiptis į degalines@nesteoil.com“, – klientams informaciją išdėstė A. Miežys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)