Tiek aš jį, tiek jis mane vienas kitą pažįstame kaip nuluptą. Po studijų Martynas pagal specialybę įsidarbino vienoje įmonėlėje. Iš pradžių labai džiaugėsi ir savimi didžiavosi. Tačiau laikui bėgant, kažkas pasikeitė. Būdavo, savaitgaliais kaip visada po darbų susitinkam išgerti alaus, pasilinksminti, o mano draugas pavargęs, „depresuotas“, skundžiasi savo darbdaviais, kolegomis, įgyvendintais, bet neįvertintais projektais ir žemu atlyginimu. Ir tai – nebe pirmą savaitgalį iš eilės!

Daug kartu jam sakiau – keisk darbą, jei nepatinka, negaišk laiko, esi perspektyvus vaikinas, tačiau Martynas – sėslus žmogus, tad niekaip nesiryžo pokyčiams savo karjeroje. Kažko bijojo. Galiausiai man nusibodo tokia nuolatinė jo būsena. Vieną dieną neapsikenčiau ir nusprendžiau, kad aš pats surasiu jam naują darbą, kuriame pagaliau jis jausis gerai ir bus įvertintas. Taigi, ėmiau kasdien peržiūrinėti darbo skelbimus darbo paieškos portaluose, klausinėjau pažįstamų ir per vieną rekomendacijų platformą rekomendavau Martyną naujiesiems jo darbdaviams.

Netrukus naujieji darbdaviai susisiekė su Martynu ir jam pasiūlė jo kompetenciją atitinkančias pareigas į tuo metu buvusią laisvą poziciją jų įmonėje. Šis labai nustebo (aš juk jam nebuvau užsiminęs apie savo ketinimus), viską apgalvojo ir sutiko su jų sąlygomis.

Šiandien Martynas laimingas ir vertinamas naujame darbe. Kasdien tobulėja ir auga. O aš džiaugiuosi ne tik dėl jo karjeros pokyčių, bet ir todėl, kad papildomai gavau 100 eurų, už kuriuos kartu su dar keliais draugais praėjusį savaitgalį gerai pavakarojom. Taigi, net trys zuikiai vienu šūviu! Martynas laimingas, aš džiaugiuosi dėl jo sėkmės ir dar surengėm neblogą vakarėlį. Taigi, apsimoka! O visą šį savo pasakojimą pasakoju norėdamas pasakyti, kad kartais tiesiog būtina pastūmėti draugus reikiama linkme. Ne tik tam, kad pagerintumėm jų gyvenimus, bet tuo pačiu ir savuosius. Juk laimingas mano draugas – laimingas ir aš.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Tai galite padaryti žemiau: