Mes pradėjome gyventi kitaip ne dėl taupymo, bet dėl savo sveikatos. Rezultatas toks, dabar taip ir sutaupome.

Nevardinsiu mūsų šeimos pajamų ir išlaidų, tik pasakysiu, kas yra ypač svarbu man, perkopusiai į antrą mano gyvenimo pusę – sveikata ir ramybė. Kai susirūpinome savo prastėjančia sveikata, „nurašiau“ tai amžiui. Prasidėjo gydytojų lankymai, vaistų ir papildų pirkimas, masažai, fizioterapijos ir t.t.

Kai kažkas „iš aukščiau“ apšvietė, kad tai ne išeitis, atsirado supratimas, kad vartojimas, kuris yra daugumai tapęs kasdienybe, tapo ir mūsų nebe kokybiško gyvenimo priežastimi.

Trumpiau sakant, atsisakant pirkti kai kuriuos neva būtinai reikalingus produktus, daiktus, (kaip mėsa, pienas, cukrus, miltai ), pakeitus juos į kitus sveikesnius pirkinius, gavom neprastą rezultatą – sveikatą ir storesnę pininginę, o iš to – kasdienybę be streso.

Gydytojai su vaistais „atkrito“. Nesveikas maistas „atkrito“ (aš nekalbu apie „McDonald's“, nes aš ir taip nesu pirkusi nieko iš ten). Trys uz dviejų kainą dingo iš mūsų pirkinių sąrašo. Drabužių pirkimas per išpardavimus nebeįdomus, man asmeniškai pradėjo patikti minimalistinis aprangos stilius – džinsai ir keletas marškinėlių pasikeitimui. Geros kokybes asmenines higienos priemones pakeitėm į pirktą iš žinomos žolininkės deguto muilą.

Mikrobangė nereikalinga, viryklė ir orkaitė naudojama retai, nes nekeptas ir nepervirtas maistas turi ne tik geresnį skonį, bet ir naudą. Senas televizorius išėjo, naujas nebeatėjo. Ir visa tai – ne auka ar savęs suvaržymas, ar iššūkis išgyventi už 5 litus... Tai mūsų sveikesnė ir laimingesnė dabartis.

Turbūt valstybei šiuo momentu esame mažai naudingi, nes po truputį tampame nebe sistemos dalimi – nereikia gydytojų ir vaistų, perkame iš turgaus ar ūkininkų, prekybos centruose beveik nebesilankome. Svarbiausia, kad lieka laiko ir pinigų kitiems dalykams.

P.S.: nerekomenduoju kiekvienam šito kartoti namuose, nes gali būti pavojinga valstybei!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar žinote kaip taupyti, uždirbant 900 litų, ar per mėnesį į taupyklę sumesti 500-700 litų? DELFI skaitytojai – taip! Ne kartą dalijęsi tokias vertingais patarimais, jie pagelbėjo ne vienam. Šįkart prašome Jūsų – atskleiskite, kokiu būdu – grynaisiais ar kortele – mokate, aprašykite savo išlaidas ir pasidalinkite nuomone, kokiu būdu sekasi jas geriau kontroliuoti! Už įžvalgas vienam Jūsų padovanosime planšetę!

Išdrįskite papasakoti, kiek Jūsų šeima išleidžia per mėnesį, kam skiria pinigus ir kaip taupo mokėdami grynaisiais ar kortele. Kaip sutaupyti lengviau? Ar artėjant dienai, kai litą pakeis eurai, kaip nors pasikeitė Jūsų pinigų naudojimo įpročiai?

Dalinkitės savo mintimis iki lapkričio 23 d.! Lapkričio 24-30 d. vyks balsavimas, kurio metu galėsite balsuoti už Jums pravarčiausias, įdomiausias įžvalgas. Daugiausiai balsų surinkusio autoriaus laukia naujutėlė planšetė.

Nenorėsite paleisti savo naujojo planšetinio kompiuterio „iPad Air“ (Wi-Fi + 4G 16GB, tamsiai pilkos spalvos) iš rankų. Jis lengvutis, bet galingas, greitas ir itin išmanus. Tai naujausių technologijų žaisliukas kasdieniam darbui, kelionėms ir pramogoms.

Mintimis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt, antraštėje nurodydami „Pinigai“, arba spausdami nuorodą čia.