Kiekviena iš mūsų turime atsiminti, kad pirmiausia mes esame moterys. Tad, žmonos ir mamos, jeigu šią frazę išmoksime, nereiks verkti, kad vyras išėjo pas kitą.

Kiekviena iš mūsų turi prižiūrėti tiek savo mitybą, tiek išvaizdą. Tai – mūsų vizitinė kortelė. Nieko nėra maloniau, kai eini gatve ir į tave žiūri vyrai, tavimi grožisi, dovanoja gėles, dovanas, kviečia į pasimatymą. Sakysite, tuštybė? Galbūt tik jums, pilkos pelytės, kurios slapčia apie visa tai svajojate, tačiau slepiatės po beformiais rūbais, ar dar blogiau – 20 kg antsvorio. Tačiau mes tuo mėgaujamės ir dėl to gyvename pilnavertį gyvenimą.

Kiekvienas vyras didžiuojasi šalia turėdamas susitvarkiusią, skoningi apsirengusią moterį ir negalvokite, kad mes – tik blizgus saldainio popierėlis, mes esame apsiskaičiusios, baigusios mokslus, turiningai leidžiančios laisvalaikį. Todėl, mielosios, jūsų frazės, kad mane kažkas spraudžia į kampą, sukelia juoką. Niekas netrukdo jums pasirūpinti savimi, nagais, plaukais, truputį pasportuoti, kad atrodytume graži ne tik savo močiutei, bet ir aplinkiniams.

Atkreipkite dėmesį, kaip eina pasipuošusi, prižiūrinti save moteris (tiesūs pečiai, grakšti laikysena) ir kai eina turinti antsvorio ar šiaip neprisižiūrinti moteris (susikūprinusi, nuleistais pečiais). Šios istorijos moralas: gerai atrodyti reikia visada. Net jei tie, dėl kurių norisi gerai atrodyti, yra toli. Net jei gerai atrodyti nesinori. Net jei norisi padvėsti ir užsikasti. Gerai atrodyti – būtinybė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti skaitytojai? Turite savo nuomonę apie vyriškumą ar moteriškumą? Jaučiate nuolatinį spaudimą dėl išvaizdos ir norite pasidalinti, kaip nuo jo pabėgti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: