Esu studentė, nedirbu, o pinigus kas savaitę gaunu iš tėvų, kurie man duoda 100 litų pragyvenimui ir kiekvieną mėnesį sumoka bendrabučio nuomą.

Kelionė į Vilnių kainuoja apie 20 litų, tad jei grįžtu kiekvieną savaitgalį, „ant kelio“ išleidžiu apie 40 litų, vadinasi, man savaitei lieka 60 litų.

Taupymo schema paprasta, gal kai kam atrodys per paprasta, bet kol kas ji man tarnauja. Taigi, pirmiausia stengiuosi kuo daugiau maisto įsidėti iš tėvų namų. Nuvykusi į Vilnių sekmadienį ar pirmadienį su sąrašu nueinu į parduotuvę ir apsiperku, kad užtektų visai savaitei pagrindinių produktų.

Stengiuosi gaminti pati iš to, ką turiu šaldytuve, nors keletą savaitės dienų pakanka ir to, ką atsivežiau. Parduotuvėje išleidžiu apie 20-30 litų. Taigi susumavus man lieka apie 30-40 litų, kuriuos galiu skirti sau. Dabar jau kiekvienam spręsti, kur juos išleisti ar tiesiog taupyti ir nusipirkti tikrai trokštamą daiktą.

Schema paprasta, pagrindinis dalykas, padedantis taupyti, – kuo retesnis ėjimas į parduotuvę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar žinote kaip taupyti, uždirbant 900 litų, ar per mėnesį į taupyklę sumesti 500-700 litų? DELFI skaitytojai – taip! Ne kartą dalijęsi tokias vertingais patarimais, jie pagelbėjo ne vienam. Šįkart prašome Jūsų – atskleiskite, kokiu būdu – grynaisiais ar kortele – mokate, aprašykite savo išlaidas ir pasidalinkite nuomone, kokiu būdu sekasi jas geriau kontroliuoti! Už įžvalgas vienam Jūsų padovanosime planšetę!

Išdrįskite papasakoti, kiek Jūsų šeima išleidžia per mėnesį, kam skiria pinigus ir kaip taupo mokėdami grynaisiais ar kortele. Kaip sutaupyti lengviau? Ar artėjant dienai, kai litą pakeis eurai, kaip nors pasikeitė Jūsų pinigų naudojimo įpročiai?

Dalinkitės savo mintimis iki lapkričio 23 d.! Lapkričio 24-30 d. vyks balsavimas, kurio metu galėsite balsuoti už Jums pravarčiausias, įdomiausias įžvalgas. Daugiausiai balsų surinkusio autoriaus laukia naujutėlė planšetė.

Nenorėsite paleisti savo naujojo planšetinio kompiuterio „iPad Air“ (Wi-Fi + 4G 16GB, tamsiai pilkos spalvos) iš rankų. Jis lengvutis, bet galingas, greitas ir itin išmanus. Tai naujausių technologijų žaisliukas kasdieniam darbui, kelionėms ir pramogoms.

Mintimis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt, antraštėje nurodydami „Pinigai“, arba spausdami nuorodą čia.