Taigi, mano visos išlaidos būdavo už nuomą 170 Lt/mėn, mokesčiai – nuo 100 iki 200 Lt/mėn vienam žmogui. Kadangi gyvenau su kambariokėmis, mokesčius dalinome į tris dalis, o ir vieną kambarį išsinuomuoti ir pigiau, ir smagiau, nei visame bute vienai būti. Mokestis už internetą vėlgi būdavo dalinamas į tris dalis – už šviesolaidinį internetą mokėjome vos po 7 Lt, lizingu įsigytas mobilusis – 56 Lt/mėn, papildomas mokestis – 20 Lt/mėn.

Valgyti ruošdavome dažniausiai bendrai, daržovės – iš namų ir močiučių, mėsa irgi, prisipirkdavom nebent kokių kruopų, padažų ar pieno produktų, jiems visada vienam ar kitam prekės ženklui yra taikomos akcijos.

Maistui per savaitę užtekdavo 40 Lt vienam žmogui: į šią sumą įeidavo vienas kitas saldumynas ar traškučių pakelis, saugojom figūras, daug nesmaližiavom, žalingų įpročių aš asmeniškai neturėjau, vienas alaus kokteiliukas per savaitę man atsieidavo apie 2 Lt.

Sporto klubo, kurį lankiau netoli mano namų, kaina – 60 Lt/mėn, transportas beveik nekainavo, nes darbas būdavo už 15 minučių kelio pėstute nuo namų, nebent į miestą išvažiuodavom su draugais, tai, sakykim, daugiausiai 20-30 Lt per mėnesį.

Drabužius pirkdavau per mėnesį po vieną ar du – tai darydavau per išpardavimus. Taip galima jų rasti pigiau, pavyzdžiui, galima gražią palaidinę nusipirkti už 17 Lt arba klubinio stiliaus suknutę už 27 Lt, o tikros odos stilingus aukštakulnius įsigijau už 29 Lt. Tokios kainos – realios, reikia tik netingėti pasivaikščioti ir paieškoti.

100 Lt kas mėnesį atsidėdavau taupymui, paskaičiavus dar likdavo100 Lt, kuriuos išleisdavau nenumatytiems atvejams, pavyzdžiui, kelionei į kitą miestą, pietums kavinėje su kolegomis ar draugų gimtadienio dovanom. Taigi, už minimumą galima drąsiai išgyventi, ir netgi visai smagiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar žinote kaip taupyti, uždirbant 900 litų, ar per mėnesį į taupyklę sumesti 500-700 litų? DELFI skaitytojai – taip! Ne kartą dalijęsi tokias vertingais patarimais, jie pagelbėjo ne vienam. Šįkart prašome Jūsų – atskleiskite, kokiu būdu – grynaisiais ar kortele – mokate, aprašykite savo išlaidas ir pasidalinkite nuomone, kokiu būdu sekasi jas geriau kontroliuoti! Už įžvalgas vienam Jūsų padovanosime planšetę!

Išdrįskite papasakoti, kiek Jūsų šeima išleidžia per mėnesį, kam skiria pinigus ir kaip taupo mokėdami grynaisiais ar kortele. Kaip sutaupyti lengviau? Ar artėjant dienai, kai litą pakeis eurai, kaip nors pasikeitė Jūsų pinigų naudojimo įpročiai?

Dalinkitės savo mintimis iki lapkričio 23 d.! Lapkričio 24-30 d. vyks balsavimas, kurio metu galėsite balsuoti už Jums pravarčiausias, įdomiausias įžvalgas. Daugiausiai balsų surinkusio autoriaus laukia naujutėlė planšetė.

Nenorėsite paleisti savo naujojo planšetinio kompiuterio „iPad Air“ (Wi-Fi + 4G 16GB, tamsiai pilkos spalvos) iš rankų. Jis lengvutis, bet galingas, greitas ir itin išmanus. Tai naujausių technologijų žaisliukas kasdieniam darbui, kelionėms ir pramogoms.

Mintimis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt, antraštėje nurodydami „Pinigai“, arba spausdami nuorodą čia.