Renginys „Kęstučio apygardos partizanų keliais“ Šarkiškių miške prasidėjo atidarymu, kuriame susirinkusius dalyvius sveikino Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Barbšys, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Klaipėdos rajono skyriaus valdybos narys Česlovas Tarvydas, bei Vakarų (jūrų) šaulių 3-sios rinktinės vadas Arvydas.

Po to visas renginio eiga diktavo čia pasirodę stribai, kalbėdami ne gimtąją lietuvių kalba visus varyte suvarė į šalia esančią stovyklavietę. Niekas nenukentėjo, tai buvo inscenizacijų klubas „Rytprūsiai“.

Žiūrovai galėjo mėgautis istorine inscenizacija, kai vietos partizanai pateko į pasalą. Pasistiprinę renginio dalyviai išėjo į žygį, skirtą vietos partizanams atminti. Žygio metu žygeiviai aplankė partizanų bunkerį Parubežyje.

Visi žygiavę išbandė, ką reiškia būti po žeme tamsioje, drėgnoje, mažoje erdvėje. Maldoje ir rimtyje žygio dalyviai aplankė ir pagerbė šalia esančią žydų ir partizanų kapavietę, o galutinėje stotelėje dalyviai pasidžiaugė Lurdo grožiu.

Garbingai įveikę 16 kilometrų žygį dalyvių stovyklavietėje laukė gardi vakarienė ir nepaprasta pažintis su filantropu ir filmo „Nematomas frontas“ režisieriumi Jonu Ohmanu. Renginio „Kęstučio apygardos partizanų keliais“ dalyviai turėjo išskirtinę progą žiūrėti tik ką pasirodžiusį filmą „Nematomas frontas“ ir kartu padiskutuoti su režisieriumi. Filmą dalyviai įvertinto atsistoję plodami filmo režisieriui J. Ohmanui. Po to visi dalyviai su persikėlė prie laužo, kur toliau dalinosi dienos įspūdžiais.

Rugpjūčio 17 d. prasidėjo Vakarų (jūrų) šaulių 3-sios rinktinės šaudymo iš orinio šautuvo varžybomis, kuriose dalyviai varžėsi gulėdami, pritūpę skirtingose amžiaus kategorijose: merginos iki 18 m., vaikinai iki 18 m., merginos nuo 18 m., vaikinai nuo 18 m.

Nugalėtojai buvo apdovanoti specialiais diplomais ir filmo „Nematomas frontas“ juostelėmis. Paskutinis renginio akcentas - Šv. Mišios už žuvusius partizanus. Šv. Mišias laikė net trys vietos šventikai: Švėkšnos parapijos kunigas Saulius Katkus, Gargždų dekanato dekano kanauninkas Jonas Paulauskas, ir Veiviržėnų klebonas Antanas Šimkus. Klaipėdos Šv. Juozapo darbininko parapijos moksleivių ateitininkų kuopos vadovė Kristina Černis: „Tai nepaprastas nuotykis, kuris mano širdyje paliko partizanišką „žaizdą“.

Vakarų (jūrų) šaulių 3-sios rinktinės vadas Arvydas Daukantas: „Tai yra mūsų pareiga neleisti jaunimui pamiršti mūsų šalies skaudžios istorijos. Leisti jiems patiems įsivaizduoti save partizanų vietoje ir nors dalelę pajusti partizano nūdieną.“

Klaipėdos Šv. Juozapo darbininko parapijos ateitininkė Eglė Eimantė: „Šis renginys padėjo mūsų organizacijai tapti vieningesniais, prisiminti tikrąsiais savo vertybes dar kartą. Džiaugiuosi, kad dalyvavau.“

Filmo „Nematomas frontas“ režisierius Jonas Ohman, filantropas: „Tai, ką patyrė partizanai – šiandien matome vykstant Ukrainoje ir Jūsų Tautai tai turi būti labai svarbu, nes tai ne tiesiogiai, bet liečia ir Jus – turite juos palaikyti ir jiems padėti.“

Tai jau tradicija tapęs renginys, kuris užaugo ne tik dalyvių kiekiu, bet ir vyko net dvi dienas. Jame dalyvavo ne tik pavieniai žmonės iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Alytaus, Šilutės, Klaipėdos, bet renginiu susidomėjo ir išreiškė norą dalyvauti įvairios organizacijos.

Patys nepastebėjome, kaip renginys tapo visos Lietuvos renginiu. Vieni žmonės važiavo į Šarkiškių mišką pagerbti partizanų žygiuodami 16 km., kiti skambino ir teiravosi ar tikrai į Šarkiškius atvyks filmo „Nematomas frontas“ režisierius Jonas Ohmanas, o tretiems knietėjo pamatyti vietos partizanų mūšio istorinę inscenizaciją. Įvairaus amžiaus žmonės, įvairių pomėgių, įvairių pasaulėžiūrų bet visus juos vienijo mūsų atmintis partizanų kovoms.

Sunku apsakyti emocijas, kurios tvyrojo viso renginio metu, bet buvo matyti, kad vieni dalyviai tai išgyveno asmeniškai, giliai susimąstydami, panirdami į skausmą, baimę, liūdesį, bet kartu ir džiaugsmą, kad mūsų Tautoje buvo paprasti, bet nepaprasti didvyriai.