Norėdami nuvykti į Turkiją ar Egiptą (čia yra pigiausios kelionės) mes turėtume išleisti bent 1500 Lt vienam asmeniui, o keturiems gautųsi apvalūs 6000 Lt. Poilsis truktų septynias naktis. Taip, maistu patiems rūpintis nereikėtų, paplūdimyje turėtume gultus ir rankšluosčius, kieme būtų baseinas ir pan., gulėtume egzotinių palmių pavėsyje...

Tą patį laikotarpyje Lietuvos pajūryje mes praleidome už maždaug 3000 Lt. Ką už tai turėjome? Normalų kambarį Jūratės g. Palangoje, tikrai netoli jūros. Kambarys su patogiomis lovomis, staliuku, spinta, dušu ir tualetu. Tikrai tvarkingas. Virtuvėlė buvo atskirai. Kieme buvo tvarkingas staliukas rožių apsuptyje, kur pusryčiaudavom ir pavakarieniaudavom savo pačių pasigamintą maistą, tai, ko norime (taip ne tik pigiau, bet ir šviežia, o ne retai ir skaniau nei baruose). Pietų eidavome valgyti į kavines ar barus, todėl galiu ir palyginti.

Dabar „einam“ prie kainų. Pietūs bare mūsų šeimai kainuodavo vidutiniškai 80 Lt. Apsipirkimas parduotuvėje, iš ko „gimdavo“ pusryčiai ir vakarienė - apie 50 Lt. Iš viso - 130 Lt per dieną (per septynias dienas - apie 900 Lt). Beje, už gyvenamą vietą sumokėjome 1000 Lt už septynias naktis. Pramogoms (dviračiai, keturračiai, karuselės, ledai ir pan.) išleisdavom vidutiniškai 50 Lt per dieną, tai per 7 dienas - apie 350 Lt.

Pasitaikius vienai apniukusiai dienai sugalvojom persikelti į Kuršių neriją ir pasigrožėti jos gamtovaizdžiu bei aplankyti Jūrų muziejų ir delfinariumą. Su kuru, visais kelto, įvažiavimo mokesčiais bei bilietais į muziejų bei delfinariumą išleidome 350 Lt (į šią sumą įėjo ir pavakariai, „Mc Donalde“ Klaipėdoje, nes vaikai labai užsimanė). Važiuodami atgal į Palangą aplankėm ir garsiąją Olando kepurę, kur vaizdai tikrai nuostabūs. Na, ir belieka pridėti kuro išlaidas „Jonava – Palanga – Jonava“ - dar 200 lt.

Laiką praleidom tikrai nuostabiai ir per daug savęs neribodami neperžengėme 3000 Lt ribos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: